V poletnih mesecih velja poletni režim pošiljanja paketov: ob petkih vaših paketov z masli, pilingi in porjavitvenimi pudingi, zaradi visokih temperatur in nizkega tališča teh izdelkov, ne predajamo poštnim službam.

Zapri
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Zakaj je čiščenje obraza najpomembnejši korak v negovalni rutini?

Redno čiščenje obraza predstavlja najbolj osnovni del osebne higiene, na katerega sveto prisegamo in se ga držimo kot pijanec plota. Seveda se kdaj najdejo dnevi, ko zaspimo z ličili ali pa se nam zvečer preprosto ne da umiti obraza, kajne? In ne bo konec sveta, če kakšen dan ali dva izpustimo ta korak večerne negovalne rutine. Vseeno pa navijamo za to, da zvečer namenimo dovolj časa vsaj prvemu koraku nege - čiščenju obraza, saj je eden glavnih faktorjev, ki vplivajo na to, kako izgleda naša koža.

Zakaj je čiščenje obraza najpomembnejši korak v negovalni rutini?
Če želimo, da je lepa, gladka, mladostna in negovana, je (poleg kreme SPF) redno in temeljito čiščenje obraza ključnega pomena.
 

Sploh za ženske, ki redno uporabljajo ličila, se z vsakim takim dnem poveča tveganje za zamašene pore in izbruhe aken, iritacijo oči in kože ter v skrajnih primerih tudi infekcijo. Ličila so recimo dodaten sloj, ki koži preprečuje, da diha, saj predstavljajo pregrado in v njej zadržujejo vse nečistoče dneva, olja, razne bakterije in ostale iritante. Zato priporočamo, da namenite tudi higieni obraza vsaj nekaj dragocenih minut pred spanjem.

Čiščenje kot del jutranje ali večerne rutine?

Velika večina ljudi si obraz čisti zvečer pred spanjem. Butterske priporočamo, da je čiščenje obraza na našem urniku tako zvečer kot zjutraj. Zakaj?
Čista koža ni le pomemben faktor pri lepem, sijočem izgledu, temveč je tudi predpogoj za nadaljnjo nego kože. "Gola" koža, ki jo osvobodimo vseh umazanij, prostih radikalov, potu in odvečnega sebuma, tudi bolj dovzetna za sprejem aktivnih substanc ostalih obraznih izdelkov. Tako zvečer kot zjutraj na tak način pripravimo naše "platno", da lahko po njem nato naprej slikamo z ostalimi izdelki za obrazno nego. Tudi čez dan, če se ti zdi, da tvoja koža to potrebuje (npr. pred reaplikacijo kreme SPF).

Nekaj zlatih pravil pri čiščenju obraza

  • Pomembno je, da se pri čiščenju obraza izogibaš običajnim milom in podobnim agresivnejšim sredstvom za čiščenje kože, saj kožo iritirajo in izsušijo ter porušijo njeno naravno bariero, zato posezite po izdelkih, ki imajo koži prijazen pH in ne vsebujejo dražilnih sredstev ter parfumov.
  • Spremljaj in opazuj, kako tvoja koža reagira na čistilno sredstvo, saj lahko napačen čistilec povzroči več škode kot pa koristi.
  • Bodi nežna, saj je koža na obrazu tanjša kot drugje po telesu in bolj občutljiva.
  • Voda naj bo mlačna ali pa topla, nikakor vroča,
  • pri brisanju pa z brisačo nežno tapkaj po obrazu.

Kakšen čistilec je sploh pravi zate?
Zakaj je čiščenje obraza najpomembnejši korak v negovalni rutini?

Tak, ki na koži NE pusti
  • rdečice
  • občutka zategovanja
  • pekočega občutka
  • aken in mozoljčkov
Dodaten plus je, če te po njem tudi NE pečejo oči.
 
Pri Butters smo z vsemi temi informacijami v mislih razvili popoln izdelek, ki bo odlično poskrbel za tvojo kožo – čistilni gel SENSITIVE, ki bo nežno, a temeljito odstranil prav vse nečistoče, ličila in tudi kremo z zaščitnim UV-faktorjem z obraza. Še več: prav nič te ne bo zategovalo, saj vsebuje same izjemne vlažilce, med katerimi izstopajo pšenični proteini, betain, glicerin ter izvleček belega sleza. S koži optimalnim pH 5,0-5,5 je namenjen vsakodnevni rabi tako zjutraj kot zvečer in dermatološko dokazano ne povzroča draženja kože ALI očesne sluznice - tega smo še posebej veseli.

Pomislili pa smo tudi na najbolj občutljivo kožo, zato v čistilnem gelu ne boš našla nobenih dodanih dišav, umetnih barvil in denaturiranega alkohola. V njega smo stlačile kar 99,5 % skrbno izbranih in blagodejnih naravnih sestavin, ki bodo tudi blagodejno delovali na strukturo kože in ohranili njeno bariero nepoškodovano. Tako si lahko obraz očistiš tudi večkrat na dan, pa tvoja koža nikoli ne bo kričala od bolečin, izsušenosti ali pa iritacij. 

Čistilni gel, ki se nahaja v reciklirani embalaži iz sladkornega trsa, dobiš v tandemu s čistilno blazinico za večkratno uporabo, s katero bo proces čiščenja postal še bolj nežen in učinkovit, hkrati pa tudi prijaznejši do narave, saj je sešita iz kvalitetnih materialov, zato jo lahko uporabljaš znova in znova. Ne pozabi pa, da je potrebno, tako kot kožo, blazinico redno čistiti, saj se na njej nabirajo vse nesnage, mrtve kožne celice, ostanki ličil in znoj, ki si jih odstranila z obraza.

Tako očiščena koža bo idealno platno za vnos aktivnih sestavin, ki jih najdeš v skrbno premišljeni luksuzni obrazni liniji Butters, ki sestoji iz obraznih meglic, obraznih serumov ter krem za obraz.

Občutek svežine, gladkosti, čistoče in pa KOŽA, KI VESELO ZADIHA, te bodo spremljali vsak dan - pa naj bo to enkrat, dvakrat ali pa večkrat na dan. Čiščenje obraza nam vzame le nekaj minut v dnevu, koža pa bo blestela in nam bo na dolgi rok še kako hvaležna!


 

V članku omenjeni izdelki

Vlažilni obrazni serum
Dodano med priljubljene

Vlažilni obrazni serum

47,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Obrazna meglica za občutljivo kožo
Dodano med priljubljene

Obrazna meglica za občutljivo kožo

31,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Čistilni gel za obraz
Dodano med priljubljene

Čistilni gel za obraz

19,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
TRENUTNO RAZPRODANO
Krema z zaščitnim UV-faktorjem 50+
Dodano med priljubljene

Krema z zaščitnim UV-faktorjem 50+

31,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
< >
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU