Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Zadnje majhne božične priprave, ki jih enostavno moraš opraviti

Božič se že bliža, mi pa že nestrpno odštevamo. Ravno to pričakovanje pa je nekaj najlepšega, ko lahko sebe in svoje bližnje vključiš v različne praznične predpriprave. Kaj so še tiste zadnje ''last-minute'' priprave, ki jih enostavno moraš narediti, preden se odvijejo najlepši praznični dnevi? Kar poglej, preberi in začni kljukati.

Poišči najbolj slasten recept za božične piškote in jih uresniči

Na spletu imaš ogromno različnih receptov za piškote, ki te bodo takoj premamili v peko. Če imaš raje pisane in luštne z barvnimi detajli, izberi te. Če bolj prisegaš na okus, se loti peke medenjakov ali tistih ekstra čokoladnih mafinov. Brezglutenski, veganski ali brez sladkorja – dan danes imaš mamljive recepte čisto za vse variacije piškotov in peciva. K peki pa so seveda dobrodošli otroci, da lahko pri oblikovanju piškotov izrazijo svojo kreativnost. Pssst, Božiček nam je prišepnil, da je letos navdušen nad veganskimi piškoti in rastlinskim mlekom – če mu boš slučajno kaj nastavljala.

Okrasi smreko, če še nisi

Če še nisi okrasila smrečke, potem je skrajni čas, da jo postaviš. Preženi prah z dekoracije ali sama izdelaj domače okraske. Mi ti priporočamo, da narediš okraske iz slanega testa v obliki zvezdic ali dehidriraš pomarančne rezine v pečici. Nabereš lahko želode in storže, katere prebarvaš v zlato ali belo barvo.
Če pa smreko tradicionalno postavite na predbožični večer, potem le ohrani to tradicijo.

Kreativno zavij vsa darila in porabi odvečen papir in okraske

Tudi pri zavijanju daril si lahko ekstra kreativna. Na spletu imaš milijon različnih načinov zavijanja in milijon načinov, kako porabiti doma odvečen material za zavijanje. Sama lahko narediš pentlje, porabiš lahko zvezdice in nalepke, ki se ti valjajo po predalih. Z njimi pa dodaš darilom malo osebne note. Če ti z ovijalnim papirjem gre na tesno, obstaja več načinov japonskih tehnik zavijanja, kjer lahko porabiš še najmanjše koščke papirja. Če si še posebej eko, zavij darila v krpe ali rute, ki bodo obdarovancu služile še naprej po praznični sezoni.
Zadnje majhne božične priprave, ki jih enostavno moraš opraviti


Naše darilne škatlice praktično ne potrebujejo dodatnega zavijanja, saj so same po sebi že dovolj luštne in praktične. Nikakor pa nismo proti dodatni dekoraciji. ;)

Odpošlji še zadnje voščilnice in lepe želje

Voščilnice so vsekakor lep običaj, ki se ga splača ohranjati. Lahko jih narediš kar sama ali podpreš kakšno dobrodelno organizacijo z nakupom. Vendar pohiti, prazniki se nezadržno bližajo. Na voljo imaš dve možnosti pošiljanja: tradicionalno preko pošte ali preko e-naslova. Vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti.

E-voščilnica je:
  • Hitra, praktična in ekološka;
  • Sestaviš in oblikuješ jo lahko sama (npr. v Canvi), pri tem pa uporabiš kakšno svojo sliko;
  • V sekundi jo pošlješ vsem svojim prijateljem in bližnjim preko e-naslova;
  • Slabost je ta, da je ne boš mogla poslati starejšim generacijam.
 Klasična papirnata voščilnica:
  • Bolj cenjena in zanimiva;
  • Služi lahko kot dekoracija doma;
  • Spomini, ki jih lahko hraniš;
  • Obvezno moraš pohiteti s pošiljanjem pred božičem;
  • Od tebe zahteva malce več dela in tudi potrpežljivosti pri čakanju na pošti.

Poglej božičen film, noge v zrak in se razvajaj
Zadnje majhne božične priprave, ki jih enostavno moraš opraviti

Prazniki nas hitro pahnejo v neko mrzlico, kjer se ne znamo umiriti v trenutku. Kar je ravno nasprotno od tega, kar navsezadnje želimo doseči z prazniki. Zadovoljstvo, srečo v ožjem krogu in mir. Tako da začni kar na kavču. Ustavi se, uživaj in se sprosti. Poglej kakšen božični film v družbi svojih bližnjih. Ker imaš proste roke, pa to le izkoristi za nego svoje kože. Karitejevo maslo z vonjem jabolčne pite ali cupuacu maslo z mandarino bo ravno pravšnji zalogaj za sladko razvajanje olfaktornega čuta. Maslo z vonjem mandarine bo delovalo sproščujoče tudi nate, saj bo s svojim eteričnim oljem poskrbel za sproščeno vzdušje. Da bo ozračje dodatno zadišalo po citrusih in začimbah, v pomarančo napikaj klinčke in jo postavi na radiator. Tako bo po sobi zaokrožil nežen vonj po praznikih, zato ne rabiš kupovat dragih svečk.

Najpomembnejše je, da si vzameš čas zase in za svoje bližnje. Ne nalagaj si preveč skrbi in obveznosti še z prazniki, ampak poskušaj v njih uživati. Nekaj nalog lahko opraviš skupaj s svojo družino in pri tem prav uživate. Brez pritiska. Božič ne rabi biti popoln, zato raje uživaj v drobnih trenutkih. Z naše strani ti želimo prijetne, ljubeče in srečne praznike v družbi svojih najljubših oseb.
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU