Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 €
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Podrobno spoznaj naše najbolj vlažilno maslo - cupuacu maslo. Naš skriti adut za vlaženje kože se razlikuje s karitejevim maslom v marsičem.
 

Vse o: cupuacu maslo in primerjava s karitejevim maslom
Cupuacu maslo sliši na zelo tropsko, eksotično ime. Ne brez razloga, saj izhaja iz Brazilije. Medtem ko karitejevo maslo poznaš čisto do potankosti, je cupuacu verjetno še malo skrivnosten. Še zdaleč ni takšen neznanec kot morda misliš. Dejansko je kar bližnji bratec našemu kakavovemu maslu, vendar s popolnoma različnimi kvalitetami. Ampak začnimo pri začetku kot se spodobi.

Cupuacu je vrste kakavovca, ki uspeva v tropskih, toplih krajih z veliko vlage. Ravno iz teh toplih in vlažnih krajev se je razvila rastlina, ki je popolnoma prilagojena na takšno podnebje. Iz vlažnega zraka izkoristi le najboljše – in ravno zato ima cupuacu ogromno sposobnost vlaženja kože. Cupuacu zmore vezati vlago direktno iz zraka.

Kaj so prednosti cupuacu masla?

Je izjemen vlažilec, ki svoje sposobnosti ne skriva. Ravno obratno. Kožo optimalno vlaži, da
Vse o: cupuacu maslo in primerjava s karitejevim maslom
zasije v svoji najlepši luči. Mi smo nad cupuacu maslom popolnoma navdušeni, saj zmore zadržati vlago v koži kar za 161 % bolje kot karitejevo maslo in za 200 % bolje kot lanolin. Po teksturi je lahek in se hitro vpije ter ne pušča mastnega občutka na koži. Malce celo spominja na teksturo suhega olja. Zato ga velikokrat svetujemo za moške po britju in osebam z mešano kožo. Sestavinsko cupuacu vsebuje veliko fitosterolov, ki obnavljajo in varujejo kožne celice. Prav tako je pomembna palmitinska kislina, ki ustvari zaščitni sloj pred zunanjimi vplivi. Po vonju je pravi kakavovec – oreščkast vonj, ki spominja na čokolado, kar mu štejemo samo v plus. Cupuacu maslo mešamo s kokosovim oljem, zato je zelo mazljivo in se hitro omehča ob dotiku kože. Njegove kvalitete boš še posebej cenila poleti, saj nima težke teksture, kožo pa pusti zavidljivo negovano.

Kaj pa so slabosti cupuacu masla?

Jih skorajda ni. Cupuacu maslo je mešano s kokosovim oljem, ki pa je lahko malce komedogeno na občutljivi mastni koži. Slabost je tudi to, da ga ne smeš uporabljati na hišnih ljubljenčkih kot karitejevo maslo. Če imaš raje težje teksture, ki se dlje časa zadržijo na koži kot zaščitni sloj, potem ti bo karitejevo maslo bolj ustrezalo. ##2

CUPUACU VS KARITEJEVO MASLO

Vse o: cupuacu maslo in primerjava s karitejevim maslom
Karitejevo in cupuacu maslo
na hitro ne moremo razločiti, saj je naše karitejevo maslo res mehko in lepo mazljivo zaradi posebne obdelave. Kljub temu pa lahko izpostavimo nekaj točk, po katerih se omenjena masla razlikujeta. Razlika med karitejevim in cupuacu maslom je v:
  • Teksturi: Karitejevo maslo je gostejše, bolj hranilno in se na koži obdrži dlje časa. Cupuacu je po otipu lažje, bolj mazljivo in se v kožo hitreje vpije.
  • Učinku: Karitejevo maslo dobro neguje in nahrani kožo, prav tako zadrži vlago v koži. Cupuacu maslo je poznano predvsem po svoji sposobnosti vlaženja. Ne le da vlago kože zadrži, prav tako veže vlago iz zraka. Zato kožo vlaži kar 161 % bolje kot karitejevo maslo.
  • Uporabi: Karitejevo maslo je tvoj najboljši prijatelj v zimskih mesecih. Mehansko zaščiti kožo pred mrazom in jo ob tem odlično neguje. Cupuacu maslo pa kraljuje predvsem v toplih mesecih, saj se maslo hitro vpije v kožo in je nemoteče. Prav tako lahko cupuacu maslo uporabljaš na lasnih konicah. No oba pa sta odlično za uporabo na vseh predelih telesa in obraza.
  • Sestavinah: Karitejevo maslo vsebuje ogromno antioksidantov kot so vitamin A,E,C, alantoin in vitamin D. Kot smo že omenili, cupuacu vsebuje ogromno fitosterolov. Prav tako je pomembno omeniti, da karite vsebuje snov imenovano gutaperča, ki je po sestavi zelo podobna lateksu. Če si alergična na lateks, je potem najboljša izbira cupuacu maslo.
  • Negi različnih tipov kože: Karite priporočamo predvsem osebam s suho kožo. Cupuacu pa bo mogoče malce bolj všeč osebam z mešanim tipom kože, predvsem iz vidika mazljivosti in vpojnosti masla. Vsekakor pa zadnja presoja pripada tebi – vsakemu ustreza nekaj drugega. Če ti kateri od teh ni všeč za uporabo na obrazu, ga zlahka porabiš po telesu.
  • Izvoru: Karite izvira iz Afrike, cupuacu maslo pa iz Brazilije.
Ne glede na razlike med našima najljubšima masloma verjamemo, da ti bosta všeč vsak na svoj način. Predvsem pa smo ti hoteli osvetliti vse prednosti tako eksotičnega masla kot je cupuacu. Je vsestransko maslo, ki se zlahka uporablja za vse predele telesa. Lansirali pa smo tudi štiri NOVE VONJE, da bo odločitev še pestrejša. Izbiraš lahko med klasičnim vonjem,ananasom, panakoto, pitajo, figo in sladkorjem ter mandarino. Vsak na svoj način je poseben, vsi pa bodo poskrbeli za dobro počutje, lepo kožo in nežno dišavo. Katerega boš izbrala ti? Če imaš karkšnakoli vprašanja glede cupuacu masla, pa nam le piši na info@butters.si.
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

asdf
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU