Prosto delovno mesto - SKRBNIK PROCESNIH NAPRAV
Zapri
0

Vse, kar morate vedeti o negi ustnic!

Brez ustnic ne bi mogli izgovoriti črke P ali poljubiti ljudi, ki jih imamo radi. Koža ustnic je malce posebna in drugačna od preostale kože na telesu, saj ima samo 3-5 celičnih slojev, medtem, ko ima jih ima koža obraza do 16. Zato potrebuje posebno nego, čeprav so principi v osnovi enaki kot pri negi preostale kože telesa.

Zakaj ustnice razpokajo?  

Ustnice nimajo ne lojnic ne zmožnosti proizvodnje melanina, ki ga koža po navadi dobi zaradi sončnih žarkov. To pomeni, da dejansko same nimajo nobene zaščite pred okoljem. Najbolj pogosto so razpokane pozimi, v vetrovnem vremenu, zmotijo jih temperaturne razlike in klimatske naprave. Kombinacija sonca, vetra in slane vode jih lahko izsuši tudi med poletjem.

So torej izjemno občutljive in podvržene izsušenosti in razpokanosti skozi celo leto. 

Vse, kar morate vedeti o negi ustnic!


Kaj lahko naredite, da do tega sploh ne pride?

Če želite skozi celo leto negovati ustnice, da do razpokanosti sploh ne pride, se držite dveh korakov: nežnega odstranjevanja odmrlih celic in nege z izdelkom, ki ima zmožnost vezanja vlage in dodajana dobrih maščob, ki naredijo pregrado med zunanjim svetom in kožo.

Kako si narediti piling za ustnice?

Če doma že imate katerega od naših pilingov za telo, jih lahko uporabite tudi za ustnice. Za lažji in bolj eleganten način pa si mi radi naredimo piling v manjšo embalažo, ki jo hranimo na polički zraven zobne ščetke in tako ne pozabimo na naše ustnice.

 • Poiščite manjšo embalažo s pokrovom, približno 5 g sladkorja in olja po izbiri. Mi uporabimo naše avokadovo olje, ker je izjemno bogato in ustnicam ponudi razkošno nego.
 • Sladkor razporedite na desko in ga povaljajte. S tem dobite res drobo mlete delce, ki ne bodo poškodovali ustnic.
 • Sladkor potem presujete v embalažo in ga pokrijete z oljem. Količina olja naj bo tolikšna, da prekrije ves sladkor in s tem se ustvari nekakšna pasta.
 • Če sladkor vpije vso olje, ga samo še dodate po potrebi. 

Izdelava pilinga za ustnice je zares enostavna, če ga kdaj nimate pri roki, pa samo zmočite frotirasto brisačo in jo nežno podrgnite čez ustnice. 

Vse, kar morate vedeti o negi ustnic!


Za vsakodnevno nego ustnic vam mi priporočamo uporabo našega masla za ustnice, ki vsebuje cupuacu maslo, mandljevo olje, kokosovo olje in candelila vosek . Cupuacu maslo nase veže 161 % več vode kot karitejevo maslo in neverjetnih 200 % več vode kot lanolin. Shranjeno je v priročni ekološki papirnati embalaži in vam je na voljo v treh vonjih :


Kaj ne smete početi, ko imate suhe in razpokane ustnice? 
 • Ne ližite ustnic! Z lizanjem ustnic delate samo škodo. Morda se za minutko stanje ustnic umiri, a ko voda iz sline izhlapi, so ustnice bolj razdražene in dehidrirane. Zato STOP lizanju ustnic!
 • Na ustnice ne nanašajte soli ali sode bikarbone, saj jih to le še bolj razdraži in poveča izgubo vlage. Če želite narediti piling ustnic, potem to storite s sladkorjem po receptu zgoraj.
 • Izogibajte se izdelkom za nego ustnic, ki vsebujejo sestavine, ki ''zasvojijo'' vašo kožo. Izogibaj se petrolatom, BHA, BHT, parabenom in alkoholu. Prav tako previdno izbirajte vonje balzamov kot so evkaliptus, cimet, citrusi, mentol in mint. Ni nujno, da bodo vsi ti dodatki dražili vašo povrhnjico ustnic, vendar svetujemo previdnost.
 • Na ustnicah ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo mentol in salicilno kislino. Vse te sestavine dražijo kožo ustnic, s tem pa je funkcija kože motena in se izgublja dodatna vlaga. Koža ustnic je tako še bolj izsušena in razpokana.
 • Pijte veliko vode! S tem bo imelo vaše telo dovolj vlage tudi na področju ustnic. Veliko vode pijte tudi v primeru gripe ali prehlada, saj se boste tako čimprej znebile okužbe in bakterij.
 • Ne pozabite na skrbno umivanje rok in dezinfekcijo rok. Svojega obraza se čez dan nezavedno dotikate, dodatni mikrobi pa ne bodo pripomogli k hitrejšemu celjenju ranic in poškodb na ustnicah. Če ste veliko na poti, potem bo najbolj priročna izbira naš antibakterijski gel, s katerim preprečite razvoj mikrobov.
 • Dihajte skozi nos in ne skozi usta! S tem preprečite, da bi vroč zrak iz ust še bolj izsušil ustnice.  
  Vse, kar morate vedeti o negi ustnic!
Skrb za ustnice je pomembna, nanje pa ne bomo nikoli pozabili, če par korakov vključimo v preostalo negovalno rutino in jo prilagodimo svojemu življenjskemu stilu. Mi imamo maslo za ustnice v kopalnici, na nočni omarici in pisalni mizi in v avtomobilu, da ga skozi dan vsaj parkrat uporabimo in tako redno skrbimo za enega izmed najbolj občutljivih delov telesa.
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU