Zaradi trenutne situacije povezane s Covid-19, se lahko čas odpreme paketov podaljša. 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Zapri
Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Vlažilni serum – osnova negovalne rutine

Vlažilni serum, kot ga imamo pri Butters, je verjetno najbolj osnovni kozmetični izdelek, ki ga vaša koža potrebuje v vsakodnevni negovalni rutini. Seveda ga ne gre uporabljati samostojno, temveč v kombinaciji s kremo za obraz, pa vendar je vlažilni serum za obraz več kot to. Dovolite, da vam ga predstavimo, zagotovo bo navdušil tudi vas.

Koža potrebuje vlago
Vlažilni serum - osnova negovalne rutine

Najprej pojasnilo, zakaj ja vlažilni serum za obraz najbolj osnovni kozmetični izdelek, ki ga mora imeti vsaka lepotna navdušenka. Dovajanje vlage koži je eden izmed pomembnih stebrov splošne in anti-age nege kože, saj je vlaga tista, ki koži daje sijaj, brezhibnost in čvrstost. Če koži primanjkuje vlage, je ta videti upadla, pusta, pojavijo se drobne linije ali celo gube, prisotne so težave, ki jih pomanjkanje vlage v koži prinaša sama po sebi – občutljivost, suhost, zategovanje, srbečica.

Emolienti, okluzivi, humektanti

Sliši (bere) se zapleteno, a v resnici ni. Priporočamo, da svojo dnevno negovalno rutino obogatite z izdelki, ki vsebujejo humektante, emoliente in okluzive. Vsem trem vrstam kozmetičnih sestavin je skupno, da zagotavljajo optimalno navlaženost kože, vsaka na svoj način:
  • Humektanti so vlažilne sestavine, ki vežejo vlago iz okolice ali globljih plasti kože (glicerin, hialurosnka kislina, provitamin B5, sorbitol, urea ipd.).
  • Emolienti mehčajo in gladijo kožo ter ji dovajajo snovi, ki nadomeščajo lipide v koži, preprečujejo izgubo vlage brez ustvarjanja zaščitnega filma na koži  (ceramidi).
  • Okluzivi ustvarijo na koži nekakšen film, ki vlago zaklene v kožo oz. preprečujejo njeno izhlapevanje (rastlinska masla in olja, voski, lanolin, mineralna olja, silikoni ipd.).

Kateri izdelki v praksi?
Vlažilni serum - osnova negovalne rutine

Pri Butters priporočamo naš vlažilni obrazni serum, ki ga uporabljajte vsako jutro in vsak večer. Serum nanesite na očiščeno, še nekoliko vlažno kožo obraza. Gre za serum gelaste strukture, zato za pokritje celotnega obraza in vratu zadostuje že nekaj kapljic, nikar pa ne pozabite niti na nego dekolteja. Serum je dermatološko testiran in zanj je dokazno, da ne povzroča draženja kože.
Vlažilni serum vsebuje izbrano kombinacijo le najboljših vlažilnih sredstev, ki koži dovajajo vlago:
  • Naravni vlažilni faktor, ki združuje aminokisline, ureo, glicerin, alantoin, PCA. Te sestavine že v osnovi vsebuje človeška koža in pomagajo ohranjati optimalno vlažnost v njej. Ker se njihov delež ob prisotnosti različnih dejavnikov zmanjšuje, je pomembno, da naravni vlažilni faktor nadomeščamo z ustreznimi nego.
  • Hialuronska kislina je vsem poznana vlažilna in »anti-age« sestavina, ki pripomore k napeti in sijoči koži, in prav tako krasi Butters vlažilni serum za nego obraza.
  • V serumu boste našli še glicerin, betain in sok aloe vere - izjemno vlažilne sestavine, ki so hkrati zelo nežne do kože.
  • Serum bogatita še izvleček smilja, ki poskrbi za hitrejšo regeneracijo kože (beri, upočasnjeno staranje ;) in slovenska termalna voda, bogata z minerali.

Vlažilni serum - osnova negovalne rutine
Samo vlažilni serum ali še kaj?

Kot smo uvodoma pojasnili, uporaba izključno humektantov (vlažil) na koži ne bo prinesla želenih rezultatov z vidika zadostne hidracije kože. Ko ste nanesli vlažilni serum, je potrebno kožo zaščititi pred izgubo vlage. Tudi prijeten »skin-feeling« in mehkoba kože sta pomembna vidika, zato takoj po uporabi seruma nanesite Butters kremo za obraz.
 
Izberete lahko vitaminsko ali anti-age kremo, pri tem pa sta obe kremi na voljo v vlažilni ali hranilni različici – izbirajte glede na svoj tip kože. Tako vitaminska kot tudi anti-age krema za obraz vsebujeta različna rastlinska masla in olja organskega izvora, ki kožo nežno pobožajo, ščitijo pred izsušitvijo in delujejo hranilno.
 

Vitaminska ali anti-age krema za obraz?
Vlažilni serum - osnova negovalne rutine

Vse je odvisno od vaših potreb in želja v negovalni rutini. Obe različici vlažilni serum »dobro prenaša«, prav tako sta prestali zahtevna dermatološka testiranja in obe sta se odlično izkazali tudi na najbolj občutljivi koži z znanimi alergijami.
 
Če vas zanima krema za obraz za splošno nego, posezite po vitaminski kremi. Vsebuje obilico vitaminov – vitamin B3, B6, betakaroten (vir vitamina A), korenčkovo olje, izvleček korenčka in smilja ter vitamin E. Koža bo negovana, mehka in gladka ter zaščitena pred rdečico in srbečico, navdušila pa vas bodo tudi olja in masla, ki jih vitaminska krema vsebuje. Več tukaj!
 
Če potrebujete kremo za obraz za aktivno nego proti staranju in podporo kožni barieri, bo anti-age krema prava izbira. Gre za nekakšno nadgradnjo vitaminske kreme, saj vsebuje ključne »pomladitvene« sestavine – hialuronsko kislino, ceramide, Argirelox® peptide (neinvazivna kozmetična alternativa botoksu) in koencim Q10. Več tukaj!
 
Vlažilni serum - osnova negovalne rutine
To je bil nasvet za najbolj osnovno negovalno rutino, če vas zanima, kateri izdelki iz Butters obrazne linije bi vam najbolj ustrezali, pa vabljeni, da rešite kratek kviz
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU