0
Podpora uporabnikom
080 12 50
SI  EN  CRO

Suha koža

Suha koža je zares velik in nadležen problem, ki se ga lahko rešimo le s celostno obravnavo. Kaj to pravzaprav pomeni? Ni dovolj, da svojo kožo ustrezno negujemo, negovati moramo tudi svojo notranjost – uživati primerno hrano.

Suha koža je znak  pomanjkanje lipidov oz. maščob, lahko pa je posledica negativnih zunanjih vplivov (mraz, veter, sonce…). Suha koža se lahko pojavi povsod po telesu, pogosto jo spremljajo luske, srbeč in pekoč občutek. Najprej moramo poudariti kako pomembna je nega suhe kože. Priporočamo, da jo negujete zgolj s povsem naravnimi sredstvi. Umetna kozmetika ali previsoka vsebnost alkohola lahko povzroči, da je suha koža še v slabšem stanju. Zavedajte se, da tudi naravna kozmetika lahko vsebuje umetne dodatke, zato vedno berite deklaracije. Če je suha koža vaš velik problem, priporočamo, da redno uporabljate karitejevo maslo. V naši ponudbi imamo karitejevo maslo različnih vrst: Karitejevo maslo je primerno za nego celotnega telesa. Najbolje je, da ga nanašate takoj po prhanju, ko je koža še vlažna. Na ta način boste vlago, ki ostane po prhanju na koži, utrli v kožo. Zelo pomembna lastnost karitejevega masla je tudi, da nahrani kožo in zadržuje vlago v njej. Ker je karitejevo maslo povsem naravno in brez umetnih dodatkov, vam bo vaša suha koža hvaležna. Prve učinke boste opazili že po nekaj dneh uporabe, saj bo suha koža počasi izginjala, postajala bo gladka in mehka. To znajo povedati naši številni zadovoljni uporabniki!

Kdor bo iz strahu pred povečanjem telesne teže iz jedilnika črtal maščobe, bo zase naredil več škodo kot koristi. Zavedati se namreč moramo, da so maščobne zelo pomembna sestavina celične ovojnice, zato jih naše telo in suha koža nujno potrebuje. Lahko pa raje kot po nasičenih in predelanih maščobah posežemo po zdravih alternativah.

Pripravili smo en mini nasvet! Svoje celice lahko primerno oskrbimo že zjutraj, s skrbno pripravljenim zajtrkom. Mi smo na to sobotno jutro pripravili »kašico« iz:
  • polovičke ravno prav zrelega AVOKADA,
  • nesladkanih, ekološko pridelanih OVSENIH KOSMIČEV,
  • velikega sladkega JABOLKA z domačega vrta,
  • za lažje mešanje smo dodali še dve žlici OVSENEGA MLEKA (lahko ga nadomestite z navadnim jogurtom ali »običajnim« mlekom).
Takšen obrok je bogat z NENASIČENIMI MAŠČOBAMI, ki so posebej pomembne, če želimo, da bo suha koža preteklost. Prav tako bodo poskrbele, da bo naša koža napeta, brez gubic in sijoča. Pomembno znižujejo raven trigliceridov in slabega (LDL) holesterola v krvi, zato bomo z njimi poskrbeli tudi za zdravo srce in ožilje. Dodatno nas bo zajtrk oskrbel s:
  • KOMPLEKSNIMI OGLJIKOVIMI HIDRATI, ki bodo poskrbeli za minimalen in počasen dvig krvnega sladkorja.
  • VLAKNINAMI, te nas bodo ohranjale dlje časa site in ugodno vplivale na prebavo.
  • VITAMINI IN MINERALI, ki so tako ali tako ključnega pomena za zdravje, vitalnost in dobro počutje.
  • ANTIOKSIDANTI, med njimi je potrebno še posebej izpostaviti vitamin E, ki se nam bo pomagal boriti proti škodljivim vplivom iz okolja (prosim radikalom).
  • BELJAKOVINAMI, osnovnimi gradniki naših mišic.
Želimo vam lep in brezskrben vikend! :)
 

Preberi tudi

1

Nega hišnih ljubljenčkov

Ko govorimo o negi kože, mislimo seveda na nego kože nas samih. Kaj pa nega kože kužkov in muc?

2

Suha koža – je to težava, ki vas muči?

Suha koža. Verjetno najpogostejša kožna nevšečnost v jesensko-zimskem času ali kar skozi celo leto. Naj bo suha koža pozabljena s temi preprostimi nasveti.

1

Masla in olja – kaj je boljše

Naravna kozmetika predstavlja celo paleto kozmetičnih sredstev. Naša linija temelji pretežno na organskih maslih in oljih. Po čem posežete raje?

Mandljevo in arganovo olje sta nazaj

Mandljevo in arganovo olje sta končno nazaj! V novi podobi in v novi druščini. Preverite kdo ali kaj jima bo to jesen še delal družbo.

Super hrana za kožo
Organska masla
PRIVOŠČI SI JIH
Hitra odprema v 2 delovnih dneh
Brezplačna poštnina nad 30 EUR vrednosti nakupa
100% varen nakup
Možnost plačila s kreditno kartico ali PayPal

Prijava na E-novice