0
Podpora uporabnikom
080 12 50
SI  EN  CRO

Suha koža

Suha koža je zares velik in nadležen problem, ki se ga lahko rešimo le s celostno obravnavo. Kaj to pravzaprav pomeni? Ni dovolj, da svojo kožo ustrezno negujemo, negovati moramo tudi svojo notranjost – uživati primerno hrano.

Suha koža je znak  pomanjkanje lipidov oz. maščob, lahko pa je posledica negativnih zunanjih vplivov (mraz, veter, sonce…). Suha koža se lahko pojavi povsod po telesu, pogosto jo spremljajo luske, srbeč in pekoč občutek. Najprej moramo poudariti kako pomembna je nega suhe kože. Priporočamo, da jo negujete zgolj s povsem naravnimi sredstvi. Umetna kozmetika ali previsoka vsebnost alkohola lahko povzroči, da je suha koža še v slabšem stanju. Zavedajte se, da tudi naravna kozmetika lahko vsebuje umetne dodatke, zato vedno berite deklaracije. Če je suha koža vaš velik problem, priporočamo, da redno uporabljate karitejevo maslo. V naši ponudbi imamo karitejevo maslo različnih vrst: Karitejevo maslo je primerno za nego celotnega telesa. Najbolje je, da ga nanašate takoj po prhanju, ko je koža še vlažna. Na ta način boste vlago, ki ostane po prhanju na koži, utrli v kožo. Zelo pomembna lastnost karitejevega masla je tudi, da nahrani kožo in zadržuje vlago v njej. Ker je karitejevo maslo povsem naravno in brez umetnih dodatkov, vam bo vaša suha koža hvaležna. Prve učinke boste opazili že po nekaj dneh uporabe, saj bo suha koža počasi izginjala, postajala bo gladka in mehka. To znajo povedati naši številni zadovoljni uporabniki!

Kdor bo iz strahu pred povečanjem telesne teže iz jedilnika črtal maščobe, bo zase naredil več škodo kot koristi. Zavedati se namreč moramo, da so maščobne zelo pomembna sestavina celične ovojnice, zato jih naše telo in suha koža nujno potrebuje. Lahko pa raje kot po nasičenih in predelanih maščobah posežemo po zdravih alternativah.

Pripravili smo en mini nasvet! Svoje celice lahko primerno oskrbimo že zjutraj, s skrbno pripravljenim zajtrkom. Mi smo na to sobotno jutro pripravili »kašico« iz:
  • polovičke ravno prav zrelega AVOKADA,
  • nesladkanih, ekološko pridelanih OVSENIH KOSMIČEV,
  • velikega sladkega JABOLKA z domačega vrta,
  • za lažje mešanje smo dodali še dve žlici OVSENEGA MLEKA (lahko ga nadomestite z navadnim jogurtom ali »običajnim« mlekom).
Takšen obrok je bogat z NENASIČENIMI MAŠČOBAMI, ki so posebej pomembne, če želimo, da bo suha koža preteklost. Prav tako bodo poskrbele, da bo naša koža napeta, brez gubic in sijoča. Pomembno znižujejo raven trigliceridov in slabega (LDL) holesterola v krvi, zato bomo z njimi poskrbeli tudi za zdravo srce in ožilje. Dodatno nas bo zajtrk oskrbel s:
  • KOMPLEKSNIMI OGLJIKOVIMI HIDRATI, ki bodo poskrbeli za minimalen in počasen dvig krvnega sladkorja.
  • VLAKNINAMI, te nas bodo ohranjale dlje časa site in ugodno vplivale na prebavo.
  • VITAMINI IN MINERALI, ki so tako ali tako ključnega pomena za zdravje, vitalnost in dobro počutje.
  • ANTIOKSIDANTI, med njimi je potrebno še posebej izpostaviti vitamin E, ki se nam bo pomagal boriti proti škodljivim vplivom iz okolja (prosim radikalom).
  • BELJAKOVINAMI, osnovnimi gradniki naših mišic.
Želimo vam lep in brezskrben vikend! :)
 

Preberi tudi

1

In potem je prišla krema za porjavitev…pravzaprav bronze puding

Porjavitveni puding je pravi poletni hit. Želi si ga vsaka ženska! Ma, tudi marsikateri moški. Samoporjavitveni puding vsebuje 100 % organske aktivne sestavine in je brez vazelina.

Karitejevo maslo je nepogrešljivo za kožo

Karitejevo maslo. Maslo pridobljeno iz plodov drevesa karite, ki naj bi ga uporabljala celo Egipčanska kraljica Neferiti za ohranjanje lepote. Naravno, dišeče in učinkovito. Vse to je karitejevo maslo, ki ga koža potrebuje v hladnih dneh.

Krema za roke in nohte naj bo vedno pri roki

Krema za roke in nohte je povsem nov izdelek v ponudbi Butters. V majhni in priročni embalaži jo lahko imate vedno pri sebi in priskočite na pomoč ko je razpokana koža ali suha koža na rokah. Krema za roke in nohte se v kožo hitro vpije.

3

Naravna kozmetika Butters z novim obrazom

Naravna kozmetika Butters ima nov obraz. Ne, nismo spremenili podobe, smo se pa povezali z znano slovensko blogerko, ki je več kot navdušena uporabnica Butters izdelkov. Vabimo vas, da si preberete intervju z Adrijano Dimec.

Super hrana za kožo
Organska masla
PRIVOŠČI SI JIH
Hitra odprema v 2 delovnih dneh
Brezplačna poštnina nad 30 EUR vrednosti nakupa
100% varen nakup
Možnost plačila s kreditno kartico ali PayPal

Prijava na E-novice