Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Suha koža

Suha koža
Suha koža je zares velik in nadležen problem, ki se ga lahko rešimo le s celostno obravnavo. Kaj to pravzaprav pomeni? Ni dovolj, da svojo kožo ustrezno negujemo, negovati moramo tudi svojo notranjost – uživati primerno hrano.
 

Suha koža je znak pomanjkanje lipidov oz. maščob, lahko pa je posledica negativnih zunanjih vplivov (mraz, veter, sonce…). Suha koža se lahko pojavi povsod po telesu, pogosto jo spremljajo luske, srbeč in pekoč občutek. Najprej moramo poudariti kako pomembna je nega suhe kože. Priporočamo, da jo negujete zgolj s povsem naravnimi sredstvi. Umetna kozmetika ali previsoka vsebnost alkohola lahko povzroči, da je suha koža še v slabšem stanju. Zavedajte se, da tudi naravna kozmetika lahko vsebuje umetne dodatke, zato vedno berite deklaracije. Če je suha koža vaš velik problem, priporočamo, da poleg vlažilnih kozmetičnih izdelkov redno uporabljate tudi masla za telo.

Masla so v primerjavi s kremami veliko bolj gosti in mastni kozmetičnih izdelki, ki ne vsebujejo vode in konzervansov. Pravzaprav gre za 100 % maščobe. Masla so za nego suhe kože odlična, saj so nahranijo, zmehčajo in zgladijo, predvsem pa na njej ustvarijo zaščitni sloj, ki preprečuje izhlapevanje vlage iz nje. 

V naši ponudbi imamo 100 % organska masla za nego kože celega telesa. V osnovi lahko masla razdelimo na tista, ki imajo za osnovo karitejevo maslo in tista, ki temeljijo na cupuacu maslu
 

Suha koža
Karitejevo maslo je primerno za nego celotnega telesa. Najbolje je, da ga nanašate takoj po prhanju, ko je koža še vlažna. Na ta način boste vlago, ki ostane po prhanju na koži, utrli v kožo. Zelo pomembna lastnost karitejevega masla je tudi, da nahrani kožo in zadržuje vlago v njej. Ker je karitejevo maslo povsem naravno in brez umetnih dodatkov, vam bo vaša suha koža hvaležna. Prve učinke boste opazili že po nekaj dneh uporabe, saj bo suha koža počasi izginjala, postajala bo gladka in mehka. To znajo povedati naši številni zadovoljni uporabniki! Najbolj ponosni smo, da držimo celo paleto različnih vonjev karitejevega masla, zato smo prepričani, da boste našli sebi najbolj ljubega. 

Tudi število cupuacujev se je v zadnjem času precej povečalo. Pridno dodajamo nove vonje, saj uporabnice zlasti v toplejšem delu leta posegajo raje po cupuacu maslu kakor karitejevem. Cupuacu maslo je v primerjavi s karitejem precej bolj lahkotno, mehkejše in se hitreje vpije. Poleg tega cupuacu odlično absorbira vlago, kar se še posebej zmagovalno pokaže ob nanosu na vlažno kožo. Cupuacu maslo je sposobno absorbirati kar 161 % več vode kot karitejevo maslo in kar 200 % več kot lanolin. Še ena prednost cupuacu masla - če ste alergični na karitejevo maslo, bo ta mogotec in Amazonskega pragozda odlična alternativa za vas.

Kdor bo iz strahu pred povečanjem telesne teže iz jedilnika črtal maščobe, bo zase naredil več škodo kot koristi. Zavedati se namreč moramo, da so maščobne zelo pomembna sestavina celične ovojnice, zato jih naše telo in suha koža nujno potrebuje. Lahko pa raje kot po nasičenih in predelanih maščobah posežemo po zdravih alternativah.

Pripravili smo en mini nasvet! Svoje celice lahko primerno oskrbimo že zjutraj, s skrbno pripravljenim zajtrkom. Mi smo na to sobotno jutro pripravili »kašico« iz:

  • polovičke ravno prav zrelega avokada,
  • nesladkanih, ekološko pridelanih ovsenih kosmičev,
  • velikega sladkega jabolka z domačega vrta,
  • za lažje mešanje smo dodali še dve žlici ovsenega napitka (lahko ga nadomestite z navadnim jogurtom ali »običajnim« mlekom).

Takšen obrok je bogat z NENASIČENIMI MAŠČOBAMI, ki so posebej pomembne, če želimo, da bo suha koža preteklost. Prav tako bodo poskrbele, da bo naša koža napeta, brez gubic in sijoča. Pomembno znižujejo raven trigliceridov in slabega (LDL) holesterola v krvi, zato bomo z njimi poskrbeli tudi za zdravo srce in ožilje. Dodatno nas bo zajtrk oskrbel s:

  • Kompleksnimi ogljikovimi hidrati, ki bodo poskrbeli za minimalen in počasen dvig krvnega sladkorja.
  • Vlakninami, te nas bodo ohranjale dlje časa site in ugodno vplivale na prebavo.
  • Vitamini in minerali, ki so tako ali tako ključnega pomena za zdravje, vitalnost in dobro počutje.
  • Antioksidatni, med njimi je potrebno še posebej izpostaviti vitamin E, ki se nam bo pomagal boriti proti škodljivim vplivom iz okolja (prosim radikalom).
  • Beljakovinami, osnovnimi gradniki naših mišic.

Želimo vam lep in brezskrben vikend! :)

Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU