0
Podpora uporabnikom
080 12 50
SI  EN  CRO

Strije lahko preprečimo

Strije znajo biti nadležna kožna nepravilnost, predvsem z estetskega vidika. Verjetno ne obstaja nihče, ki bi si strije ravno želel. A če pomislimo, da nastanejo zaradi nosečnosti, kot posledica spočetja novega življenja, postanejo manj moteče. Vendar strije ne povzroča izključno nosečnost. Poglejmo si kateri so vzroki za strije, kako jih preprečujemo in skrbimo, da so manj vidne.

Verjamemo, da ste že vsaj enkrat v življenju pripravljali kvašeno testo, recimo za slasten domači kruh. Zmešali ste vse sestavine v kepo testa in ga fino gnetli. V vsakem receptu piše, da mora testo za dober domači kruh biti prožno in voljno, in če niste dodali dovolj maščobe, tega nikakor niste mogli doseči. Testo je pokalo, se drobilo, vi pa dobili kar nekaj novih sivih las! :) Podobno je z našo kožo. Če nima v sebi dovolj maščobe, ni dovolj prožna. To občutimo kot srbeč občutek, »zategovanje« kože, s čemer se nedvomno povečuje tveganje za strije.

Takole na prvo žogo ob besedi strije večina dobi asociacijo na nosečnost. A vemo, da nosečnost ni edini vzrok za strije. Strije nastanejo, ko koža v relativno kratkem času preveč poveča svojo površino oz. se raztegne. Če bi bila dovolj prožna in vsebovala dovolj maščobe, raztezanje samo po sebi ne bi bilo problematično, ko pa lipidov in elastinskih vlaken primanjkuje, povrhnjica kože pokne in nastanejo strije. Koža se razteguje pri nosečnosti in prehitri rasti, lahko tudi pri prenaglem pridobivanju telesne mase. O tem znajo potarnati športniki. Vzroki za slabo elastičnost kože so dedne narave, nepravilna nega, zunanji dejavniki (pretirano sončenje, kajenje, nepravilna prehrana, nezadosten spanec, onesnaženost okolja) ali starost. Slednja najbolj vpliva na elastin in kolagen – glavna proteina, ki vplivata na napetost, prožnost in elastičnost kože. S starostjo upadata, kolagen recimo 1 % letno!

Proti dednim dejavnikom žal ne moremo storiti ničesar, če želimo preprečiti strije. Lahko pa težavi pristopimo s pravilno nego telesa od zunaj (nega kože) in znotraj (prehrana).

PREPRPREČITE STRIJE S PRAVILNO NEGO KOŽE

Mi smo zagovorniki masla za nego strij, saj vsebuje SAMO MAŠČOBE. Ko negujemo kožo z maslom, se ta na koži ohrani dlje kot olja in kreme, to pa je bistveno v boju proti strijam. Pri Butters smo razvili prav posebno maslo za strije in ga poimenovali BELLY BUTTER. V njem smo združili tri ključne organske maščobe, ki povečujejo prožnost kože in sicer:
  • Karitejevo maslo zelo dobro nahrani kožo, jo mehča in gladi.
  • Cupaucu maslo je najboljši rastlinski vlažilec, ki koži dovaja vlago kar 200 % bolje kot lanolin.
  • Mango maslo je zelo mastno maslo, ki regenerira kožo in povečuje njeno prožnost.
Da preprečite strije in povečate prožnost kože, mora biti le-ta mastna NONSTOP, zato maslo uporabljajte vsaj dvakrat na dan (zjutraj in zvečer). Maslo je čudovitega vonja in prepričani smo, da vas bo navdušil.

strije.jpg

PREPREČITE STRIJE S PRAVILNIMI PREHRANJEVALNIMI NAVADAMI

Priporočamo, da se za preprečevanje strij prehranjujete čimbolj zdravo. Na ta način boste telo oskrbeli z zadostno količino vitaminov in mineralov, ki so pomembni za prožno kožo, prav tako pa poskrbeli za zdravo telesno težo.
  • Namesto bele moke konzumirajte pirino, polnozrnato pšenično, ajdovo, kamutovo ali kakšno drugo moko. Takšne naj bodo tudi testenine.
  • Namesto po kruhu posezite po ajdovi, pirini, proseni kaši. Za zajtrk si privoščite namočene ovsene kosmiče. Takšni obroki so bogati z minerali, vitamini in beljakovinami.
  • Uživajte čim več svežega sadja in zelenjave ter po potrebi dodajajte vitamin C v prehrano. Ta namreč sodeluje pri tvorbi kolagena, ki je odgovoren za prožnost kože.
  • Ne izogibajte se maščobam! Seveda zdravim, kot so omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Avokado, plave ribe (tuna, losos, sardele, skuše,…), oreščki, jajca in nerafinirana olja naj bodo del vašega jedilnika.
  • Poskrbite za zadosten vnos beljakovin.
  • Ne pozabite na pitje vode ali nesladkanih čajev! Vsaj dva litra dnevno, če ste zmerno fizično aktivni.

KAJ PA KO SO STRIJE ŽE NASTALE?

Seveda, je edini način, da povsem odstranite strije, operativni poseg. Če govorimo o alternativi in omilitvi videza strij pa absolutno posezite po maslu za strije, ki smo ga že omenili – BELLY BUTTER. Zaradi posebne kombinacije 100 % organskih sestavin, ki jim nismo dodali ničesar drugega (ja, maslo vsebuje zgolj tri sestavine – karitejevo maslo, cupuacu maslo in mango maslo, brez drobnega tiska) bodo strije z redno uporabo masla postale svetlejše in bolj gladke. Skupno vsem trem maslom je namreč učinkovito mehčanje in glajenje kože. To je tisto česar si želimo, ane? :)

strije.jpg


Verjamemo, da smo vam s člankom podali dovolj nasvetov, ki jih boste pridno upoštevali in se znali spopasti s strijami. Sedaj pa akcija! Pravilno jesti in pridno mazat :)
 

Preberi tudi

4

Pozitiven odnos do telesa

Danes o tem, kako pomemben je pozitiven odnos do svojega telesa... z Ano Sajovic. Imejte se rade drage dame!

1

Vse o: cupuacu maslo in primerjava s karitejevim maslom

Podrobno spoznaj naše najbolj vlažilno maslo - cupuacu maslo. Naš skriti adut za vlaženje kože se razlikuje s karitejevim maslom v marsičem.

Ideje za valentinov izlet v dvoje

V dvoje je vse lepše. Še posebej, če lahko z nekom deliš doživetja.

Intimna nega - vse kar moraš vedeti

Intimna nega je pomemben del vsakodnevne higiene in tudi tvojega zdravja. Za svoje intimne predele izbiraj le najboljše, saj tvoja presoja občutno vpliva na tvoje telo.

Super hrana za kožo
Organska masla
PRIVOŠČI SI JIH
Hitra odprema v 2 delovnih dneh
Brezplačna poštnina nad 30 EUR vrednosti nakupa
100% varen nakup
Možnost plačila s kreditno kartico ali PayPal

Prijava na E-novice