0

Serum za obraz: korak v negi kože, ki ga ne smete izpustiti

Čiščenje obraza, piling, toniziranje, hidratacija, serum za obraz, krema, olje, gel, sončna krema … Res je, rutina nege kože na obrazu ni enostavna. Je pa nujna, če želite zdravo, lepo in sijočo kožo. Če povemo z besedami modne ikone Coco Chanel: »Narava vam da obraz, ki ga imate pri dvajsetih. Življenje oblikuje obraz, ki ga imate pri tridesetih. Pri petdesetih pa dobite obraz, ki si ga zaslužite.«

Kako začeti?

Najboljše je, da najprej definirate tip in potrebe svoje kože, potem pa si ustvarite osnovno rutino, ki jo boste kasneje nadgrajevali. Za začetek morate vedeti le: kožo je treba očistiti in navlažiti/nahraniti ter jo zaščititi pred soncem. Vse ostalo je (zelo zaželen) bonus.

Ali je serum za obraz osnovni korak nege kože?

Ne, ni osnovni korak, je pa korak, ki ga ne smete izpustiti. Zagotovo ste že slišali, da so serumi center rutine nege kože na obrazu. In to drži. So najbolj koncentrirani izdelki, s katerimi intenzivno vlažimo kožo, negujemo kožno bariero, skrbimo za čisto kožo, saniramo pigmentacije in kožo čim dlje ohranjamo brez gub.

Ko smo se pri Butters začeli pogovarjati o razvoju serumov, smo se v ekipi strinjali, da želimo izhajati iz kožnih problematik in  želimo ponuditi izdelke s premišljenimi sestavinami, ki delujejo sinergično. Tako je nastajal en po en serum za obraz in sedaj imamo kar štiri, ki smo jih zaradi mešanice lepotnih učinkovin poimenovali kar »beauty blends«.

V Butters obrazni liniji boste našli:

  • Vlažilni serum za obraz na osnovi NMF (natural moisturizing factors) in hialuronske kisline, ki bo intenzivno in skozi cel dan vlažil vsak tip kože. Učinek vlaženja in zaščito pred znaki staranja zagotavljajo še betain, pantenol (B5) in izvleček smilja, piko na i pa doda slovenska termalna voda, bogata z minerali.
  • Antioksidativni serum za obraz, ki vsebuje stabilno obliko vitamina C (Ascorbyl Glucoside), resveratrol in koencim Q10 ter ostale močne antioksidante v obliki naravnih rastlinskih izvlečkov. Ti bodo kožo obvarovali pred oksidativnim stresom in staranjem ter nanjo delovali posvetlitveno.
  • Obnovitveni serum za obraz s ceramidi, niacinamidom (B3), bisabololom in CO2 izvlečkom ovsa, ki bo oskrbel poškodovano kožno bariero in obnovil suho, razdraženo kožo nagnjeno k rdečici.
  • Učvrstitveni serum za obraz z Argirelox® peptidi, ki predstavljajo neinvazivno alternativo botoksu, in Hyadisine® marine ingredient, ki bo kožo navlažil še bolje kot hialuronska kislina in poskrbel za napeto, gladko ter sijočo kožo. Učvrstitveni serum za obraz je še posebej primeren za zrelo kožo in za vse, ki želite omiliti staranje kože.Kako uporabljati serum za obraz?

 
Serum za obraz se lahko marsikomu zdi zelo zapleten kozmetičen izdelek oz. ne ve, kako ga umestiti v negovalno rutino, a uporaba serumov je resnično preprost način dodajanja aktivov v višjih koncentracijah, ki vidno spremenijo kožo. Njihova uporaba je zelo enostavna, pa vendar je treba upoštevati nekaj osnovnih pravil.

Za začetek si zapomnite, da serum za obraz pride na vrsto po čiščenju in toniziranju. Zelo pomembno je, da serum vedno nanesete na vlažno kožo in počakate, da se vanjo vpije, preden nadaljujete z naslednjim korakom. Uporabljajte serum za obraz vsakodnevno, v sklopu jutranje in večerne negovalne rutine. Začnite s serumi na vodni osnovi (vlažilni ali učvrstitveni serum z Argirelox® peptidi), potem pa nadaljujte z antioksidativnim in/ali obnovitvenim serumom s ceramidi, čigar tekstura je kremna, a še vedno lahkotna. Potem ko nanesete serum za obraz, je potrebno kožo zaščititi pred zunanjimi vplivi, kot so veter, suhi zrak itn., zato moramo obvezno uporabiti kremo. Krema hkrati preprečuje uhajanje vlage iz kože. In pa seveda nikoli ne pozabite na SPF zaščito.Vsi, ki imate občutljivo kožo, naj vas še spomnimo, da je vsak Butters serum za obraz dermatološko testiran in s strani neodvisnega laboratorija je bilo dokazano, da ne povzroča draženja kože. Hkrati je vsak naš serum za obraz primeren za vegane in povsem varen za nosečnice in doječe matere.

Končali bomo z verjetno, najbolj pomembnim nasvetom: bodite dosledni in vztrajni. Izbris gubic, obnovljena kožna bariera, čvrsta in pomlajena koža se ne zgodijo čez noč, bistvena je ustrezna večstopenjska nega kože. Vsak jutro, vsak večer, dlje časa. Če še vedno niste prepričani, kateri serum je pravi za vašo kožo, kliknite TUKAJ in rešite kviz, ki vam bo pomagal najti najbolj optimalen serum za obraz za vas. Tistega, ki ga bo vaša koža takoj vzljubila.


Argirelox® in Hyadisine® sta blagovni znamki podjetja Lipotec S.A. oz. njegovih hčerinskih podjetij.
 

V članku omenjeni izdelki

Vlažilni obrazni serum
Dodano med priljubljene

Vlažilni obrazni serum

47,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Antioksidativni obrazni serum
Dodano med priljubljene

Antioksidativni obrazni serum

62,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Obnovitveni obrazni serum s ceramidi
Dodano med priljubljene

Obnovitveni obrazni serum s ceramidi

54,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Učvrstitveni obrazni serum s peptidi
Dodano med priljubljene

Učvrstitveni obrazni serum s peptidi

89,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
< >
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU