Prosto delovno mesto - SKRBNIK PROCESNIH NAPRAV
Zapri
0

Samoporjavitveni izdelki – V & O

Butters samoporjavitveni izdelki so eni izmed najbolj priljubljenih. Povsem upravičeno, saj so enostavni za uporabo, pričarajo čudovito zagorelost brez škodljivega sončenja in kože ne izsušijo. Čeprav njihova uporaba ni zapletena in so primerni za vse ženske (in moške), se pri njihovi uporabi včasih pojavijo določena vprašanja. Zbrali smo najpogostejša in odgovorili nanje.

V:  Imam aknasto kožo, a lahko nanesem samoporjavitveno kremo na obraz?

O: Brez problema. Butters Samoporjavitvena krema za obraz je lahkotna, s kopico vlažilnih sestavin in izbranih olj, ki na koži delujejo lahkotno in načeloma ne zapirajo por.
 


V: Moja koža je zelo občutljiva. Ali bodo samoporjavitveni izdelki še bolj poslabšali njeno stanje?

 
O: Menimo, da je skrb odveč. Samoporjavitvena krema za obraz ne vsebuje dišav, umetnih barvil, denaturiranega alkohola, zato ne povzroča draženja kože. Samoporjavitveni losjon za telo je prav tako brez umetnih barvil in denaturiranega alkohola, gre pa za odišavljen izdelek. Če vas skrbi, da bi vaša koža lahko negativno reagirala na dišavo svetujemo, da najprej preizkusite izdelek na majhnem delčku kože.
 
V:  Želela sem si zelo porjavelo polt, pa sem nanesla polovico embalaže na kožo. Zdaj sem cela »flekasta«. Kaj je šlo narobe?

O: Za najbolj optimalne rezultate je potrebno Butters samoporjavitvene izdelke nanašati na povsem suho kožo v TANKIH slojih, in poskrbeti, da se pred oblačenje losjon POPOLNOMA vpije. Prevelika količina losjona na enkrat lahko ima za posledico neenakomerno obarvanost kože, saj velike količine ne morete enakomerno razmazati pa tudi koža lahko naenkrat vpije le določeno količino izdelka.
 
V:  Preden sem nanesla samoporjavitveni losjon, sem uporabila vaš sladkorni piling z jagodo. Je bila to ok izbira?

O: Uporabo Butters sladkornih pilingov odsvetujemo, ker so izjemno hranilni in puščajo na koži masten sloj, ki lahko negativno vpliva na učinkovitost DHA, ki povzroča obarvanost kože. Raje izberite solni piling z vonjem marakuje ali češnje.
 
V:  Večkrat sem že nanesla samoporjavitveno kremo za obraz »light«, pa čisto nič ne opazim obarvanosti. Kaj delam narobe?

O: Samoporjavitvena krema za obraz odtenek »light« daje zelo subtilen učinek obarvanosti, zato se vam lahko zdi, da ne deluje. Morda bi vašemu tipu kože bolj ustrezal odtenek »medium«, morda pa je razlog za opisano težavo vaša negovalna rutina. Manjša obarvanost kože je opazna pri osebah z bolj kompleksno negovalno rutino, ki na dnevni bazi uporabljajo nekatere aktive oz. vrste izdelkov kot so vitamin C, AHA-kisline, BHA-kisline, retinoidi, mehanski pilingi. V tem primeru vam svetujemo, da samoporjavitveno kremo za obraz uporabljate bolj pogosto. Upoštevajte tudi, da ima pretirano drgnjenje, čiščenje za posledico manjšo obarvanost kože po uporabi samoporjavitvene kreme.
 
V:  Kateri odtenek losjona za telo naj izberem?

O: Izbira odtenka je odvisno predvsem od vašega tipa kože, želenega učinka in izkušenj z uporabo samoporjavitvenih izdelkov. »Svetlokožkam« ali neizkušenim uporabnicam svetujemo »light« odtenek, saj je obarvanost kože subtilna in morebitne napake ob nanosu niso preveč vidne. Uporabnicam, ki ob izpostavljanju sonce ne pordečijo prehitro, osebam s srednje temnim tipom kože in izkušenim uporabnicam svetujemo uporabo losjona z odtenkom »medium« oz. »dark«, s katerima lahko pričakujete zmerno oz. intenzivno obarvanost. Tudi če izberete losjon »light« je z njim moč doseči intenzivno zagorelost, vendar je za to potrebno precej več nanosov kot denimo z uporabo različic »medium« ali »dark«, s katerima želen učinek dosežemo že z manjšim številom nanosov. V: Ali Butters samoporjavitveni izdelki smrdijo?

O: Sam vonj samoporjavitvenih losjonov za telo je nevtralen (vonj mandelj & neroli), kreme za obraz niso odišavljene. Če govorimo o vonju po nanosu izdelkov, zadovoljne uporabnice razveseljuje dejstvo, da izdelki na koži ne puščajo značilnega vonja ali pa je ta minimalen. Določen vonj po uporabi samoporjavitvenih izdelkov je sicer povsem normalna posledica, saj gre za kemično reakcijo med aktivno sestavino DHA in proteini v koži, vendar pa je intenzivnost odvisna predvsem od kože ter koncentracije DHA v izdelku. Pri Butters imamo za telo tri odtenke – »light«, »medium« in »dark«, za tri različne stopnje zagorelosti. Verjetnost za neprijeten vonj je tako najmanjša pri različici »ligt«, največja pa pri različici »dark«, a se s prvim prhanjem ta odstrani.

V: Običajno je moja koža po uporabi samoporjavitvenih izdelkov zelo suha. Bo tako tudi po uporabi vaših?

O: Butters samoporjavitveni izdelki vsebujejo premišljeno razmerje med aktivno učinkovino DHA in vlažilnimi sestavinami, tako lahko težave s suho kožo pozabite. Kožo več kot odlično vlažijo sok aloe vere, panetnol (B5) in rastlinski glicerin, zraven pa še negujejo riževo olje, ricinusovo olje, sezamovo olje organskega izvora.
 
V: Ali Butters samoporjavitveni izdelki puščajo madeže na oblačilih in posteljnini?
 
O: Ne. Butters samoporjavitveni izdelki obarvajo le vašo kožo, ne pa tudi posteljnine ali oblačil. Seveda po nanosu poskrbite, da se izdelek popolnoma vpije v kožo, kar pomeni da počakajte cca 10 minut preden si nadenete oblačila.

V: Kako hitro lahko opazim obarvanost kože po nanosu?

O: Učinek obarvanosti kože nastopi 6-8 ur po nanosu, intenzivnost pa je odvisna od uporabljenega odtenka.

To so bila najbolj pogosto postavljena vprašanja v vezi samoporjavitvenih izdelkov. Hop po svojega in prijetno uporabo vam želimo!

V članku omenjeni izdelki

Samoporjavitvena krema za obraz
Dodano med priljubljene

Samoporjavitvena krema za obraz - light

26,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Samoporjavitveni losjon za telo - light
Dodano med priljubljene

Samoporjavitveni losjon za telo - light

34,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Samoporjavitveni losjon za telo - medium
Dodano med priljubljene

Samoporjavitveni losjon za telo - medium

34,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Samoporjavitveni losjon za telo - dark
Dodano med priljubljene

Samoporjavitveni losjon za telo - dark

38,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Samoporjavitvena krema za obraz - medium
Dodano med priljubljene

Samoporjavitvena krema za obraz - medium

26,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
< >
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU