Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Razlika med žensko in moško nego lasišča

Našo podobo krasijo lasje, ki so del nas. Ker smo si med seboj različni, obstajajo tudi različne vrste las. Eni so bolj redki, tanki, drugi spet gostejši in debelejši, spet tretji kratki in neukrotljivi. Lahko bi naštevali v nedogled in zapisali ogromno razlik med njimi. Seveda pa obstajajo tudi razlike med moškim in ženskim lasiščem.

Moško lasišče

Vsako lasišče je specifično, tako velja tudi za moško. Moško lasišče je veliko bolj občutljivo na kakršenkoli pritisk na lasišče. Veliko moških se namreč bori z izpadanjem in redčenjem las tudi pred 50. letom. Problemi z lasiščem se pojavijo ob večji izpostavljenosti stresu, fizičnih spremembah ali pa je težava zgolj v genetiki, na katero nimamo bistvenega vpliva.

Zato prav oni vedno iščejo šampon, ki se jim pomaga soočati s temi problematikami. Večina jih prisega na šampon, ki doda lasem neko svežino ali prijeten hlad, zato so pri njih šamponi z dodatkom mete še posebej zaželeni. Tudi Butters Manly shower gel & shampoo vsebuje japonsko meto, ki lase ščiti pred srbečico, suhostjo in drugimi problemi z lasiščem.

Ker pa si kar nekaj moških, umiva lase na dnevni bazi, je treba poudariti, da je potrebno takrat poseči po nekoliko blažjih šamponih, saj z njimi lasišče ne bo agresivno odreagiralo. Ob enem je treba ob vsakodnevnem umivanju las paziti, da se izdelek hitro nanese, saj hranilne in čistilne sestavine učinkujejo takoj. Zato pri uporabi takšnih šamponov, ni nikakršne potrebe po daljšem šamponiranju lasišča in se lahko vse skupaj, kar se da hitro, spere s toplo vodo.
Moški največkrat posežejo po šamponu 2 v 1, takšen je tudi naš Butters Manly shower gel & shampoo, s katerim lahko opravijo dve stvari hkrati, poleg tega pa ima večina moških kratke in nepobarvane lase, ki ne potrebujejo zahtevnejše nege.
Razlika med žensko in moški nego lasišča

Žensko lasišče

Žensko lasišče je večinoma bolj sproščeno kot moško. Ženskam v povprečju tudi manj pogosto izpadajo lasje, a to ne pomeni, da se ne spopadamo z različnimi problematikami lasišča. Od mastnega do suhega lasišča ali raznih težav s prhljajem in srbečico. Ženske po navadi ne posegate po izdelkih, ki so 2 v 1, saj potrebujemo produkt za posamezno problematiko, zato je za nas nekoliko več izbire na tržišču, zato imamo običajno težave pri iskanju primernega šampona. Najti morate ustrezen šampon, na katerega se bo lasišče privadilo. Ravno tako, je tudi pri izbiri balzama ali maske za lase.

Nega moškega lasišča

Ženske smo po navadi bolj dovzetne pri negi las in lasišča kot moški, ampak tudi oni lahko poleg šampona uporabljajo balzame ali maske za lase. Te so primerne za tiste posameznike, ki imajo bolj goste in dolge lase, ki nimajo težav z mastenjem las in prhljajem. V osnovi je maska za lase namenjena spodnjim, bolj poškodovanim predelom las, a si jo lahko v masirajo tudi na lasišče in se s tem sprostijo, hvaležno pa jim bo tudi njihovo lasišče. Sama masaža lasišča pri moških, je krajša kot pri ženskah. Najverjetneje gre tukaj za navado, ki bo kar kmalu zastarela, ko bodo videli, kaj zamujajo. Butters izdelke za lase si lahko ogledate tudi TUKAJ.

Nega ženskega lasišča

Pri negi ženskega lasišča je čedalje bolj priljubljena uporaba raznih olj, kot je denimo  Butters arganovo olje. Prisegamo tudi na uporabo mask za lase, takih, ki se izpirajo ali pa tudi ne. Z masko z izpiranjem, kot je Butters Hair Mask Wash- Out, se dosežejo najboljši rezultati, če jih na laseh pustite dovolj dolgo delovati. Najbolje bo, če si po nanosu maske, lase zavijete v bombažno tkanino ali v neprodušne materiale. Maska bo tako, ravno zaradi te dodatne toplote, še bolje delovala. Posledično boste dosegle boljše rezultate in vaši lasje bodo bolj nahranjeni, kot da bi masko pustili delovati zgolj nekaj minut. Če seveda nimate časa za to, je najbolje uporabiti masko, ki je ni treba izpirati, kot je naša Butters Leave-in hair mask.
Razlika med žensko in moški nego lasišča

Je šampon res treba vsake toliko časa zamenjati?

Tukaj so nekateri še vedno deljenega mnenja, tudi frizerjih niso usklajeni. Nekateri prisegajo, da šampona, ki nam ustreza načeloma ni treba zamenjati. Menjati je običajno potrebno šampon, ki se uporablja proti prhljaju. Saj so nekoliko bolj agresivni kot drugi. Vseeno so nekateri mnenja, da je za lasišče dobro, da kdaj pa kdaj posežemo po kakšnem drugem šamponu, da se lasišče ne razvadi preveč. Z naravnim šamponom sigurno ne boste zgrešili.

Zanimivosti o laseh, ki jih morda niste vedeli?

  • Lasje novorojenčkov so tanjši od odraslih.
  • Las je sestavljen iz 3 % vode in 97 % beljakovin.
  • Najustreznejša temperatura vode za umivanje las je med 35 in 45 stopinj Celzija.
  • Zaradi plešavosti trpi 60 do 70 odstotkov moških, medtem pa se plešavost pri ženskah pojavi le pri dobrih 25 ali 40 odstotkih.
  • Debelina las je odvisna od človekove barve polti, rase in starosti.
Pri negi las je še posebej pomembno, da si ustvarimo rutino, ki se je bomo držali v daljšem časovnem obdobju. Veliko težav z lasiščem in lasmi, namreč ne izgine čez noč. Najprej je potrebno , da ugotovite, kaj je problem vašega lasišča in kaj ustreza vašim lasem, ter šele potem izbere pravilno nego, ki bo ustrezala prav vam.
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU