Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Danes o tem, kako pomemben je pozitiven odnos do svojega telesa... z Ano Sajovic. Imejte se rade drage dame!
 

Pozitiven odnos do telesa
Pozitiven odnos do telesa
Pozitiven odnos do telesa je izkaz splošne ljubezni in spoštovanja do samega sebe. Vendar so občutki do našega telesa vedno mešani. Pojavljajo se pozitivna in negativna čustva do lastnega telesa. To je sicer popolnoma normalno, lahko pa dojemanje telesa obrnemo na bolj pozitivno plat.

A ne bi bilo lepo, da bi:
  • cenila svojo edinstveno lepoto telesa in njegove funkcije?
  • sprejela svoje telo kakršno je in ga obenem občudovala kaj vse zmore?
  • se počutila lepo, zadovoljno, samozavestno v svoji koži kar se bi takoj videlo v tvojem sijaju?
  • se osredotočila na svoje najljubše dele telesa in ne na nepopolnosti?
  • občutila, ko kaj s telesom ni prav?
  • zaznala signale svojega telesa, ko ti ta želi nekaj sporočiti?
Sliši se dobro, ne? Vendar ni tako enostavno zatreti vse negativne občutke, ki se pojavijo v tvoji glavi. Zate imamo nekaj napotkov. ##1
  • Selektivno izbiraj informacije, ki jim dovoliš v svoje življenje.
  • Izogibaj se negativnemu vplivu in se osredotoči na pozitivne plati, ki te osrečijo.
  • Svoje telo neguj, skrbi zanj, izpostavi svojo unikatno lepoto.
  • Upoštevaj, da se velikokrat ljudje nezavedno učimo ljubezni do telesa preko drugih oseb, ki so nam lahko vzor v pozitivnosti. S tem avtomatsko tudi mi vplivamo na druge in jih učimo spoštovanja in hvaležnosti do lastnega telesa.
Ravno ta definicija popolno opisuje Ano Sajovic, ki kar žari z nasmehom. Njen blog nasmejAna je inspiracija marsikateri in marsikateremu. Ana je hvaležnost do lastnega telesa izkusila po siloviti borbi s Hodgkinovim limfomom. Svoje telo je spoznala do potankosti in bila priča temu, kako močno se je borilo zanjo. Zato je telesu hvaležna, s tem pa izžareva pozitivno energijo, ki jo lahko začutiš že na daleč. Od nje se lahko naučiš, da svojemu telesu oprostiš majhne nepravilnosti, mi pa smo izredno ponosni, da so Butters izdelki že dolgo časa del njene negovalne rutine. Ker jih pozna do potankosti, smo tudi njo povprašali malo o naših izdelkih in negovalni rutini.

Kje si slišala za Butters?
Za Butters sem slišala od svojih sledilk na instagramu, ko sem med kemoterapijami povprašala, katere izdelke za nego telesa mi priporočajo, glede na to, da sem imela težave z zelo suho kožo - no tako sem se spoznala z Buttersi. Kasneje pa sem dobila maslo tudi za darilo.
Pozitiven odnos do telesa


Kaj ti je najbolj všeč pri naših izdelkih?
V prvi vrsti to, da se po nanosu lepo vpijejo v kožo, da nisem po njih ˝lepljiva˝ in pa seveda vonj. Prav tako mi je zelo všeč, da je Butters slovensko podjetje in da proizvodnja poteka prav tu, v mojem ljubem Celju. Ko mi jih zmanjka, lahko grem kar peš po njih. 

Kateri je tvoj najljubši Butters?
Najljubši mi je nov cupuacu maslo Tangerina - pojedla bi ga! Mi je enak vonj kot Schwepps Tangerina in to je pri meni dobitna kombinacija.

Kako uporabljaš naša masla?
Masla uporabljam praktično vsak večer po tuširanju, po potrebi tudi zjutraj. Imam suho kožo, sploh pozimi. Uporabljam jih praktično za nego celega telesa, največ pa za nego kože po nogah. Zelo dobro mi navlaži kožo po britju, kar mi je dodaten plus.

Kaj vse si spremenila po diagnozi? Si bila pazljiva tudi pri uporabi kozmetike?
Spremenila sem marsikaj, predvsem se trudim živeti bolj zdravo in uravnoteženo življenje. Pomembno mi je, da se v svojem telesu počutim dobro, dajem ogromen poudarek na nego svoje kože, saj imam po zdravljenju kar nekaj brazgotin. Uporabljam večino negovalno kozmetiko, opustila sem uporabo ličil, saj se v svoji koži odlično počutim. 

Kateri je bil tvoj prvi Butters izdelek?
Shea butter je bil moj prvi Butters izdelek. 

Kolikšen del zadovoljstva v svoji koži je nega telesa?
Ogromen - koža je naš največji organ in res je potrebno skrbeti za njo. Občutek mehke kože je nekaj najboljšega, pomembno mi je tudi, da me koža ne srbi in da imam občutek, da je nahranjena. 

Kaj najbolj ceniš v življenju?
Zdravje na prvem mestu, ljubezen, svojo družino in prijatelje. Pomemben mi je čas, preživet s svojimi dragimi, čas, ko se smejim, ko se počutim odlično. 

Ti fant kdaj krade tvojo kozmetiko?
Žal ne - ne vem kako moškega prepričati, da tudi njihova koža potrebuje nego. Mi daste kakšen nasvet? (Bodi pozorna v prihodnjih mesecih, saj pripravljamo povsem nov, specializiran izdelek za moške!!)

Kaj je tvoj najboljši nasvet za nasmejan obraz?
V prvi vrsti, da se imaš rad takšnega kot si - unikatnega in edinstvenega. Ko enkrat sprejmeš sebe in se imaš rad, lahko to ljubezen deliš med druge. In se mi zdi, da ko enkrat prideš do te točke, gre vse tako, kot je namenjeno. In kaj je lepšega, kot deliti ljubezen? Kot deliti nasmeške, kot deliti srečo? Nič ne stane, nekomu pa pomeni ogromno. 

Tudi mi želimo, da si si všeč takšna kot si! Sploh pa, da izkazuješ ljubezen in hvaležnost svojemu telesu, ki se zate bori proti vsakemu patogenemu virusu, bakteriji in tujku. Pozdravi marsikatero bolezen, uravnava sisteme telesa in se odziva na tvoje misli in želje. Telesu in svoji koži pa le privošči najboljšo, naravno nego kot je Butters.
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU