0

Peptidi – naravna alternativa botoksu?

Nekateri negovalni izdelki obljubljajo veliko, a se velikokrat zgodi, da teh obljub ne izpolnijo. Peptidi, ki jih najdete v našem učvrstitvenem serumu s peptidi in anti-age vlažilni / hranilni kremo za obraz, veljajo v kozmetičnem svetu za revolucionarno sestavino. Pa veste zakaj in kako delujejo na kožo? Jih zares lahko imenujemo naravna alternativa botoksu ali je to le še ena »marketinška fora«?

Kaj so peptidi in kako delujejo

Peptidi so kratke verige aminokislin, ki delujejo kot gradniki beljakovin, kot so kolagen, elastin in keratin. Te beljakovine so osnova kože in so odgovorne za njeno teksturo, moč in odpornost. Brez peptidov pride do izgube čvrstosti, videza gub, spremembe teksture in pustega videza. Ko se peptidi nanesejo lokalno na kožo, delujejo kot mali sporočilci, ki sprožijo kožne celice, da opravljajo posebne funkcije, kot sta izgradnja kolagena in elastina, ter spodbujajo kožo, da izgleda in deluje mlajše.
 
Glede na njihov način delovanja so jih razdelili v tri glavne skupine:
  • signalne peptide
  • peptide, ki vplivajo na nevrotransmiterje
  • nosilne peptide. 
Peptidi - naravna alternativa botoksu?
Prvo skupino večinoma sestavljajo peptidi, ki lahko povečajo sintezo kolagena ali pa zavirajo razgradnjo kolagena s kolagenazo. Druga skupina vključuje peptide, ki posnemajo učinke botulinskih nevrotoksinov, medtem ko tretja skupina, nosilni peptidi, deluje tako, da oddaja elemente v sledovih, ki so potrebni za encimske procese.

Kaj vse te informacije dejansko pomenijo za uporabnice učvrstitvenega seruma in anti-age krem?
 
V teh izdelkih se nahaja prav posebna mešanica peptidov – patentirani Argirelox peptidi podjetja Lipotec d.o.o., ki vsebujejo:
  • Acetyl Hexapeptide-8
  • Pentapeptide-18
Pri proizvajalcu so ugotovili:
  • Argirelox® peptidi prodrejo globoko v kožo in zmanjšajo izraznost gub, zlasti na področju okoli oči in čela. 
  • Argirelox® peptidi podaljšuje zgled zglajenih gubic in učinek botoksa za 6 mesecev.
  • Argirelox® delujejo sinergistično pri zaviranju sproščanja glutamata (signal za krčenje mišic) in sicer za 40 % (in vitro).
Argirelox® je blagovna znamka podjetja Lipotec S.A. oz. njegovih hčerinskih podjetij. Navedbe izvirajo iz opravljenih kliničnih študij dobavitelja.

Peptidi - naravna alternativa botoksu?

Peptidi in botoks

Peptide imenujemo naravna alternativa botoksu, nekateri jim pravijo celo botoks v steklenički, saj imajo zelo podobno delovanje.  Hexapeptide, ki ga je razvilo podjetje Lipotec d.o.o., je skrajšana različica molekule botulinskega toksina, zasnovana tako, da posnema učinek botulinskega toksina pri paraliziranju mišic.

Prav tako so izvajali raziskavo pri souporabi botoksa in kreme z Argirelox peptidi. Zasledili so skoraj 3-krat večje zmanjšanje gub, ko je bila injekcija botulinskega toksina tipa A dopolnjena s peptidno kremo, v primerjavi s placebom. Opazen učinek je bil viden še tudi po 6 mesecih, zato se lahko kozmetične izdelke s peptidi čudovito kombinira med ponovnim injiciranjem botoksa.
 Kako pravilno umestiti peptide v negovalno rutino

Za vas imamo nekaj dobrih novic – peptide lahko uporabljate v isti rutini kot retinol, to slavno zapleteno sestavino! Brez težav lahko retinol kombinirate z učvrstitvenim serumom in antiage kremo s peptidi, predlagamo le, da se najprej nanese retinol in da se rutino uvaja postopoma in po pameti. Naj se vaša koža navadi na en izdelek, preden uvedete drugega.
 
Sočasno s peptidi pa ni priporočljivo uporabljati vitamina C, AHA ali BHA kislin. Zakaj? Kisline in peptidi se medsebojno izničijo, zaradi česar sta oba izdelka manj učinkovita in zapravljate vaš čas in denar. Kombinacija vitamina C in peptidov je načeloma odlična anti-age obramba, a lahko iritira kožo, zato ne priporočamo, da se izdelka ne plastita v isti rutini (poskusite uporabiti izdelek z vitaminom C zjutraj in izdelek s peptidi zvečer).
 
Peptidi so ena izmed novejših kozmetičnih sestavin, a že sedaj kažejo zavidljive rezultate. Kot velja za večino kozmetičnih izdelkov, se rezultati pričnejo kazati šele po 8 -12 tednih uporabe, zato bodite dosledni in potrpežljivi. Lepa in sijoča koža pa zahteva več kot le peptide, zato je zelo pomembno, da jo oskrbite tudi z drugimi blagodejnimi sestavinami in jo zaščitite pred zunanjimi dejavniki. Celotna obrazna linija Butters je na voljo TUKAJ.

V članku omenjeni izdelki

Učvrstitveni obrazni serum s peptidi
Dodano med priljubljene

Učvrstitveni obrazni serum s peptidi

89,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
< >
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU