Medse vabimo sodelavca za delo v marketingu.

Celoten razpis za prosto delovno mesto si oglejte
TUKAJ!


Zapri
Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Nega kože poleti

Nega kože poleti
Nega kože ne sme biti kakršnakoli. Mora biti skrbno izbrana, da bo koža gladka, sijoča in zdravega videza. Tudi v poletnih dneh, ko je pogosteje izpostavljena sočnim žarkom in visokim temperaturam. Vreme sicer pri nas ni nič kaj poletno pa vendar lahko pričakujemo višje temperature, sploh če se bomo na dopust odpravili kam južneje. Nega kože naj bo torej premišljena in načrtovana. Danes pišemo o tem, katere Butters izdelke priporočamo. Svetujemo vam kakavovo maslo, mešano maslo in arganovo olje. Kdaj jih je najbolje nanašati izveste v nadaljevanju.

V Butters kolekciji najdete kar nekaj izdelkov, ki so zelo primerni za nego kožo pred, med in po sončenju. Pa vendar ne bomo začeli z naštevanjem, ampak želimo najprej poudariti kako pomembno je, da je nega kože 100 % naravna in premišljeno izbrana. Če pri nakupovanju kozmetike ne posvečate prav veliko pozornosti branju deklaracij, je sedaj skrajni čas, da pričnete.

1. Bodite pozorni, da sredstva za nego kože in sončenje ne vsebujejo parabenov in petrokemikalij. Parabeni so umetni konzervansi, ki jih boste najhitreje prepoznali po korenu besede »parben« (npr. metilparaben, butilparaben, …). Petrokemikalije so derivati nafte ali zemeljskega plina. Te je težje prepoznati pa vendar so ključne besede, kratice in končnice po katerih jih lahko prepoznate PEG (polyethylene glycol), DEA (diethanolamine), MEA (ethanolamine), -eth, butyl, ethyl, -propyl, -methyl. Nega kože naj bo zgolj z sredstvi, ki parabenov in petrokemikalij ne vsebujejo, saj te snovi pogosto povzročajo srbečico in akne.

2.Nega koža naj poteka brez prisotnosti alkohola. Če ste nagnjeni k suhi koži, je vaša koža še toliko bolj na udaru poleti, ko jo težje zaščitite pred visokimi temperaturami in sončnimi žarki. Alkoholi imajo v kozmetiki funkcijo protimikrobnega delovanja in hitrejšega sušenja produkta, kar pa v visoki koncentraciji slabo vpliva na kožo, saj jo izsuši. Dodatno alkoholi nase vežejo vlago iz kože ter uničuje maščobne celice v njej. Prepoznali jih boste po končnici »ol«. Vendar ni vsaka surovina, ki se konča na »ol« slaba. Takšen primer je Cetearyl Alkohol, ki je maščobni alkohol z vlažilnimi lastnostmi in pusti mehak, gladek občutek na koži.

3. Zavedajte se, da tudi naravna kozmetika sme vsebovati konzervanse, ki so lahko razlog za srbečico in pokanje kože. Nega kože bo tako v nekaterih primerih bolj optimalna, če se boste izogibali konzervansom. V naravni kozmetiki so uporabljeni konzervansi Pottasium Sorbate, Sodium Benzoate, Glyceryl Caprylat, Gluconolactone/Sodium Benzoate, Dehydroacetic Acid/Benzyl Alcohol, … Čeprav so naravni, lahko v določenih koncentracijah povzročijo reakcije na koži in jih je zato potrebno dermatološko testirati. Na primer Glyceryl Caprylate se lahko uporablja v koncentracijah do 0,7 %, ampak če ga izdelek vsebuje več kot 0,5 %, je potrebno izdelek dermatološko testirati, saj obstaja nevarnost za draženje kože.

4. Nega kože poleti mora nujno vključevati zaščitni faktor. Višji kot je, bolj je podaljšan čas, ki ga lahko preživite na soncu. A zavedajte se, da višji kot je faktor, več umetnih dodatkov krema za sončenje vsebuje. Najbolj priporočljiva je torej krema za sončene s faktorjem 20, poleg tega se med 11. in 16. uro skrivajte pred soncem. Kremo za sončenje nanašajte dovolj na debelo in nanos ponovite po vsakokratnem skoku v vodo oz. po brisanju z brisačo.Nekaj splošnih nasvetov za nego kože poleti smo navedli, v nadaljevanju pa bomo pisali malo bolj konkretno.

NEGA KOŽE PRED SONČENJEM

Nega kože poleti
Zjutraj, ko vstanete, naj bo nega kože rutinska. To pomeni, da kožo kot običajno očistite in nanjo nanesite kremo oz. maslo, ki ga uporabljate vsako jutro. Na sonce se odpravite dovolj zgodaj, ko njegovi žarki še nimajo polne moči. Najprej v zadostni količini nanesite kakavovo maslo tako, da bo prekrita vsa površina kože. Kakavovo maslo bo poskrbelo, da bodo učinki sončenja bolj vidni, torej da bo zagorelost bolj intenzivna. Vaša koža ne bo rdeča od sončenja, ampak dejansko bolj rjava. Morda niste vedeli, da kakavovo maslo v svoji naravi vsebuje zaščitni faktor 2. Ja, nekoliko boste z njim zaščitili kožo pred škodljivimi sončnimi žarki, pa vendar čez kakavovo maslo OBVEZNO nanesite tudi kremo za sončenje. Kot smo dejali uvodoma, je najbolj priporočljiva krema za sončenje s faktorjem 20. Vaša koža bo zaščitene in hkrati ne boste na njo nanesli preveč umetnih snovi. Uživajte na soncu nekje do 11. ure dopoldan. Če se odpravite na popoldanski počitek na soncu, storite to po 16. uri. Nega kože pred sončenjem bo torej najboljša, če boste uporabili kakavovo maslo in kremo za sončenje s srednje močnim faktorjem.

NEGA KOŽE MED SONČENJEM

Ko uživate na soncu, ne pozabite, da se z vsako minuto povečuje vpliv sončnih žarkov. Ti jo izsušijo, nekaj vlage pa koža še dodatno izgubi z izhlapevanjem. Nega kože med sončenjem torej ne sme biti pozabljena. Priporočamo, da vsako uro ponovno nanesete kakavovo maslo in kremo za sončenje, če samo ležite na plaži. V kolikor se vmes ohladite v vodi ali obrišete v brisačo, morate postopek ponavljati pogosteje. Kakavovo maslo nanašajte, ker vsebuje zelo veliko antioksidantov, ki poskrbijo, da se kožna povrhnjica sproti obnavlja. Hkrati kožo intenzivno vlaži in poskrbi za zagorelo polt. Zakaj ponavljajte nanos kreme za sončenje sedaj verjetno ni več potrebno posebej poudarjati, kajne? Pa še eno opozorilo – kakavovo maslo ima zelo nizko tališče, zato ga nikakor ne izpostavljajte soncu oz. vročini, ker se bo stalilo in ko se bo ponovno strdilo, bodo nastale grudice. Kakavovo maslo ni potrebno hraniti v gladilniku. Dovolj bo, če ga postavite v senco ali v kakšno izolirano vrečko.

Nega kože med sončenjem bo primerna tudi, če boste uporabili arganovo olje. Arganovo olje vsebuje še nekoliko več antioksidantov kot kakavovo maslo, zato ščiti kožne celice pred odmiranjem, kožo obnavlja in preprečuje staranje. Arganovo olje za razliko od kakavovega masla ni potrebno posebej skrivati pred soncem, je pa res, da ne nudi zagorelosti.

NEGA KOŽE PO SONČENJU

Nega kože poleti
Nega kože po sončenju je še posebej pomembna. Koža je po sončenju suha, lahko da tudi razpokana in brez leska. Sonce jo je dodobra izsušili, zato ji moramo z ustrezno nego dovesti vlago, vitamine in minerale. Idealno maslo za to je Mix butter mešano maslo, ki vsebuje karitejevo maslo, kakavovo maslo in kokosovo olje. Zakaj moramo na kožo nanašati kakavovo maslo smo že pojasnili. Z njim bomo predvsem kožo dobro navlažili in jo oskrbeli vitamini. Karitejevo maslo pa je tisto najbolj hranilno maslo, ki kožo mehča in zaceli najmanjše razpokice, ki sprostim očesom niso vidne. Najbolje je, da mešano maslo nanesete takoj po večernem prhanju, ko je koža še nekoliko vlažna. Na ta način bo koža lažje vsrkala kapljice vode, ki ostanejo na koži. Nanos lahko ponovite tudi tik pred spanjem in zagotavljamo vam, da bo vaša koža naslednje jutro mehka in voljna. Kar ne boste se je mogli naveličat dotikati.

Ste dobili dovolj nasvetov, kakšna mora biti nega kože poleti? Če vas zanima še kaj, bomo zelo veseli, če nas kontaktirate in povprašate. Lep konec tedna in z glavo na sonce!

Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU