0
Podpora uporabnikom
080 12 50
SI  EN  CRO

Nega hišnih ljubljenčkov

Ko govorimo o negi kože, mislimo seveda na nego kože nas samih. Kaj pa nega kože kužkov in muc? Tudi oni imajo kožo. Res je da jo po večini prekriva dlaka, ampak kaj pa njihove blazinice, otiščanci na »komolcih«, smrček, ušesa?

V ponedeljek smo vas na naših socialnih omrežjih povprašali, ali želite več informacij o tem, katere Butterske lahko uporabljate tudi za svoje kužke in muce… Od vas smo prejeli en veeeeeliiiiiikk JA! Fantastično, saj smo pri Butters veliki ljubitelji živali. Tisti, ki nas redno spremljate ste že spoznali našega hišnega kužka Nikija, prav tako Butters izdelkov ne testiramo na živalih, v svoji ponudbi pa držimo pretežno veganske izdelkeheart

Zakaj smo sploh zastavili vprašanje?

  • Najprej povsem iz radovednosti.
  • Potem tudi zato, ker vam želimo pokazati še eno plat uporabnosti Butters izdelkov…
  • …in pa zaradi dejstva, da je prišla jesen, kmalu pa bo tu zima, ko so pasje in mačje blazinice posebej na udaru.
    nega-pasjih-blazinic
Še najpomembnejši razlog je ta zadnji. Samo pomislite, kako ob mrazu, snegu, ledu in soli trpijo pasje in mačje blazinice. Vse to njihove blazinice izsušuje in slabi kožno bariero. Poleg tega v tem času tačke pogosteje umivamo, kar še dodatno poslabša stanje blazinic - jih dela suhe, razpokane, lahko tudi pekoče. Da ne govorimo kakšen vpliv lahko ima na pasje in mačje blazinice oster led – privede do ureznin in dodatno poslabšanega stanje.
 
Niso pa na udaru samo tačke. Predvsem kužki (večje pasme) imajo pogosto zadebeljeno kožo brez dlake na področju »komolcev«, kar je navadno posledica neprimerne površine ležišča, lahko tudi kožnih bolezenskih stanj.

Okej, dovolj razpredanja, preidimo k stvari. Dejstvo je, da lahko z ustrezno nego bistveno izboljšamo stanje pasjih in mačjih blazinic.

NIKAR NE UPORABLJAJTE SLEDEČIH BUTTERS MASEL

Najprej navajamo masla, ki jih kužke in muce niti pod razno ne smejo uporabljati! No, če bi blazinice samo namazali z njimi bi bilo ok, problem nastane, ker kužki in muce maslo poližejo. Itak, če pa tako diši!

KAKAVOVO MASLO
Kakavovo maslo je prepovedano, saj kakav vsebuje teobromin. To je stvarca, ki je precej podobna kofeinu in jo živalce presnavljajo dosti počasneje kot ljudje. Mimogrede, zadeva bi bila škodljiva tudi za nas, če bi kakava oz. čokolade pojedli v ogromnih količinah. Kakav torej proč!

CUPUACU MASLO
Ne uporabljajte ga za kužke in muce iz istega razloga - ne navadnega, niti tiskega z vonjem ananasa! Cupuacu namreč prihaja iz iste družine kot kakavovec in enako kot kakav vsebuje škodljivo snov teobromin.

MEŠANO MASLO
Zopet ista zgodba. Mix butter je vsebuje karite, kakav in kokos. Prav tako kakavovo oz. cupaucu maslo vsebujeta Antiage in Belly butter zato te izdelke skrbno hranite izven dosega kužkov in muc.

Naj vam bodo navedeni podatki v opozorilo, da nikoli ne podležete pasjim/mačjih velikim učkam, ki prosijo za vsaj en mali mali košček čokolade. Res je, da so si živali med seboj različne, kar pomeni da lahko enaka količina kakava nekomu škodi, drugemu pa ne. Ampak raje ne testirajte, kako je pri vašem ljubljenčku.

ZELENA LUČ PRI UPORABI NASLEDNJIH BUTTERS MASEL
nega-pasjih-blazinic

Če želite negovati vaše kužke in muce z Butters masli posezite po kariteju. Zanje so primerni naslednji izdelki na osnovi kariteja:
Prav tako lahko uporabite MAMA & BABY BUTTER s sivko ali kamilico. V obeh maslih uporabljamo eterična olja, ki so za kužke in muce celo priporočljiva. Obe eterični olji delujeta namreč zelo pomirjajoče, protivnetno, proti srbečici in rdečini.

Izbira je torej pestra, zato poskrbite, da bodo blazinice vašega ljubljenčka ustrezno negovane in zaščitene. Vedno nanašajte maslo na čiste blazinice pred in po sprehodu. In ne pozabite, da lahko z maslom negujte tudi dlako, smrček, notranjost ušes, suha področja kožuščka, kjer dlaka izpada, ipd. Ni da ni! smiley

A ni fino, če lahko en putrček uporabljate zase in še za svojega kosmatica? wink
 

Preberi tudi

2

Suha koža – je to težava, ki vas muči?

Suha koža. Verjetno najpogostejša kožna nevšečnost v jesensko-zimskem času ali kar skozi celo leto. Naj bo suha koža pozabljena s temi preprostimi nasveti.

1

Masla in olja – kaj je boljše

Naravna kozmetika predstavlja celo paleto kozmetičnih sredstev. Naša linija temelji pretežno na organskih maslih in oljih. Po čem posežete raje?

Mandljevo in arganovo olje sta nazaj

Mandljevo in arganovo olje sta končno nazaj! V novi podobi in v novi druščini. Preverite kdo ali kaj jima bo to jesen še delal družbo.

Kako je kakavovo maslo postal zmagovalec

Kakavovo maslo je osvojilo prvo mesto! Pridobilo je laskavi naziv zmagovalca za Grazia Beauty Awards v kategoriji Nega telesa – za navdih iz narave. Na kakavovo maslo smo tako zelo ponosni, da smo se odločili deliti vtise iz preteklega petka.

Super hrana za kožo
Organska masla
PRIVOŠČI SI JIH
Hitra odprema v 2 delovnih dneh
Brezplačna poštnina nad 30 EUR vrednosti nakupa
100% varen nakup
Možnost plačila s kreditno kartico ali PayPal

Prijava na E-novice