Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?

Krčne žile so vse pogostejša težava, ki ni razširjena le med starejšo populacijo. Povzročajo utrujenost in boleče noge, bolečine v nogah pa ne popustijo niti, ko se usedemo. Krčne žile so pogosto dedne, zato je prav da proti njim ukrepamo preventivno.

Zelo pomemben sta zdrav življenjski slog ter primerna skrb zase. Ta vključuje uravnoteženo prehrano in gibanje, pomagamo pa si lahko tudi nemudoma, z masažnim gelom Relax proti krčnim žilam, in prehranskim dopolnilom, kapsulami z izvlečkom divjega kostanja, ki bodo sistemsko in na dolgi rok prispevale k normalnemu delovanju žil in njihovi elastičnosti, normalnemu delovanju mišic in zdravju kože.

Vensko popuščanje

Zelo pogost vzrok za boleče noge je vensko popuščanje.
Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?
Po nekaterih ocenah ima 80 % ljudi težave, ki so posledica motenj venskega obtoka spodnjih okončin, pri 4-15 % te populacije pa so težave tako napredne, da gre za krčne žile. Skrbi dejstvo, da krčne žile niso razširjene le med starejšo populacijo, temveč ima z njimi težave vse več mladih.

Razlog za krčne žile je namreč pogostno genska zasnova, ko posameznik podeduje oslabljeno vezivno tkivo v žilah in slabo delovanje venskih zaklopk, zaradi česar se kri ne vrača dovolj hitro proti srcu in zastaja v nogah.

Če imate tudi vi krčne žile, potem veste, kaj vse vensko popuščanje in krčne žile spremlja. Zelo pogosto se pojavijo težke, srbeče noge, bolečine v nogah, pa tudi vroče in utrujene noge. Nič nenavadnega, saj se z zastajanjem krvi v venah poveča pritisk na žilne stene.

Vzroki za nastanek krčnih žil

Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?
Da bi znali vse omenjene težave in krčne žile omiliti oziroma zmanjšati, moramo poznati vzroke zanje. Prvi in najpomembnejši je, kot smo že omenili, genetika.
 
Drugi vzrok za krčne žile je okvara venskega sistema, zaradi česar se tonus v venskih stenah zmanjša in pretok krvi se upočasni. Zopet zastaja v spodnjih okončinah, kar povečuje pritisk na stene žil, pojavijo se otekle noge, utrujene noge in kronične bolečine v nogah, zbadanje, krči v nogah in vroče noge. Težave se na tej točki ne končajo, saj je v primeru, da krčne žile nastanejo pod kolenom, omejena gibljivost.

To je še posebno velika ovira pri fizičnem delu. Krčne žile na predelu gležnjev omejujejo hojo in nošenje obuval. Problem je tudi povsem estetski, kar je neprijetno sploh za ženske. Pogosto krčne žile spremljajo namreč podplutbe in izbokline, saj nastane problem pri nošenju kril in kratkih hlač.

Prvi znaki nastajanja krčnih žil:

 • Modre izbočene žile ali manjše žilice pod površjem kože
 • Otečeni gležnji in stopala
 • Boleče, srbeče spodnje okončine
 • Mišični krči 

Preventivno nad krčne žile!

Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?
Če imamo genske predispozicije za krčne žile, moramo dovolj zgodaj pričeti ravnati preventivno. Za instantno pomoč in olajšanje uporabo priporočamo masažnega gela Relax za noge in stopala. Je prvi izdelek na tržišču, ki vsebuje divji kostanj IN ognjič hkrati. Z uporabo gela Relax dosežemo občutek olajšanja že po 15 minutah.

Gel uporabljamo vsako jutro in vsak večer tako, da količino v velikosti večjega oreha nanesemo na čisto kožo, neposredno na sprednjo in hrbtno stran goleni ter stopala. Z masažnimi gibi vtremo do suhega. Za boljše učinke nanos ponovimo. 

Masažni gel Relax proti krčnim žilam se sme uporabljati neodvisno od nošenja kompresijskih nogavic. Pravzaprav se je ta kombinacija zelo dobro izkazala, saj nogavic ne moremo nositi ves čas. Takrat za krčne žile pomaga Masažni gel Relax za noge in stopala.

Masažni gel Relax za noge in stopala je vsestranski:

Vsebuje 100 % naravne aktivne učinkovine in ekstrakte, ki pomagajo militi krčne žile.
 • DIVJI KOSTANJ preprečuje krvne strdke in krepi venske stene, zato kri ne zastaja v spodnjih okončinah ter se hitreje vrača proti srcu. Krčne žile postanejo manj boleče in manj izrazite.
 • OGNJIČ deluje protivnetno in blaži podplutbe, ki spremljajo krčne žile.
 • MENTOL deluje protibolečinsko, hladi in intenzivno sprošča boleče noge in odpravlja bolečine v nogah.
 • METINO OLJE zmanjšuje bolečine in vnetja, ki jih povzročajo krčne žile.
 • VIRGINSKI NEPOZEBNIK zmanjšuje vnetja in krepi žile.
 • ALANTOIN vlaži, neguje in obnavlja kožo.

Nad krčne žile tudi s prehranskim dopolnilom s sistemskim delovanjem
Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?

Popolna dopolnilna oralna terapija masažnemu gelu Relax pa je prehransko dopolnilo Relax – kapsule z izvlečkom divjega kostanja. Snovi, ki jih vnesemo v naše telo, so večinoma najbolj učinkovite in uživanje prehranskih dopolnil je pomemben delček mozaika zdravih prehranjevalnih navad, splošnega zdravja in dobrega počutja.

Kapsule delujejo sistemsko in na dolgi rok, zato je potrebno terapijo neprekinjeno izvajati vsaj 2 meseca za najbolj optimalne rezultate. Eno pakiranje kapsul Relax proti krčnim žilam vsebuje dozo, ki bo zadostovala za 3-4 mesece uživanja brez premora!

Relax kapsule vsebujejo izvleček kostanja, magnezij, cink in vitamin C, ki sinergetično vplivajo na krepitev venskih sten, lajšajo bolečine in upočasnjujejo nadaljnje širjenje krčnih žil.

Poskrbite zase in za svoje zdravje!

Z ustrezno nego lahko preprečujemo ali lajšamo krčne žile. Vseeno pa ne pozabimo v vsakdan uvesti tudi nekaj preprostih sprememb, s katerimi bomo še dodatno preprečili ali lajšali bolečine v nogah in krčne žile:
 • Krčne žile - a se tudi vi spopadate z njimi?
  Fizična kondicija in močne mišice
  . Preveč statičnega stoječega dela (učitelji, natakarji, prodajalci, frizerji …) povzroči, da kri zastaja v nogah, če mišice v predelu goleni niso dovolj močne, da bi jo dovolj hitro vračale proti srcu. S tem se poveča tveganje za krčne žile.
 • Skrb za zdravo telesno težo. Povečan obseg v trebušnem predelu otežuje vračanje krvi proti srcu, dodatno nas debelost ovira pri gibanju – glejte prvi nasvet. 
 • Zdrave prehranjevalne navade. Predvsem vključevanje zadostne količine vlaknin, ki so ključne za zdravo prebavo. Zaprtost zopet povzroča venski zastoj in krčne žile.
 • Nosimo ohlapna oblačila. Zlasti v predelu dimelj, saj preveč pritisnjena oblačila povzročajo motnje pri vračanju krvi iz spodnjih okončin proti srcu, zaradi česar smo bolj dovzetni za krčne žile.

Vir: https://www.avelana.si/zdravljenje-krcnih-zil
 
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU