Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Kako si pomagati pri suhih dlaneh 

Suha koža pesti zares velik delež ljudi. Skozi leta obstoja Butters blagovne znamke opažamo, da je takšnih ljudje vsako leto več. Po navadi sta za suho kožo krivi predvsem genska predispozicija in suha klima (kar pozimi zagotovo je), dodatno pa stanje kože poslabša še ogrevanje prostorov. Res idealno, da se koža še dodatno izsuši, postane bleda, brez leska, hrapava, včasih celo prične pokati.

Ampak zima se je v naših krajih že poslovila mar ne? Suha koža pa še vedno vztraja in vztraja... Zgoraj omenjeni vzroki suhe kože torej odpadejo, pravi vzrok, ki ostaja, pa se ponuja kot na dlani, se strinjaš? 

Kako si pomagati pri suhih dlaneh
Verjetno ni potrebno posebej opisovati razmer, katerim smo priča v zadnjih tednih. V želji po obvarovanju pred okužbami si še bolj skrbno kot sicer umivamo dlani, jih dezinficiramo, pa zopet čistimo, dezinficiramo,… Včasih se zdi, da ne počnemo skoraj nič drugega kot skrbimo, da ne bi prišli v stik s kom ali s čim, od katerega/česar bi se lahko nalezli. Takšno početje je sicer pravilno, a kaj ko to nenehno čiščenje z vodo ter antibakterijskimi geli, kožo še dodatno izsuši.

Naj ti pri težavi, kot je suha, pordela, groba in razpokana koža na dlaneh, pomagamo. 

NEGOVALNI ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA ČIŠČENJE IN DEZINFEKCIJO ROK, KI (SKORAJ) NE IZSUŠI

Saj ga že poznaš, ane? Če ga še nisi preizkusil/a na svoji koži pa si zanj vsaj slišal/a. 
Kako si pomagati pri suhih dlaneh


Butters antibakterijski gel zavira razmnoževanje mikrobov in deluje dezinfekcijsko. Vsebuje več kot 60 % alkohola. Če želimo, da izdelek ustreza svojemu namenu, mora vsebovati toliko alkohola kot ga, zato je normalno, da je koža nekoliko izsušena ob dolgotrajni uporabi. Vendar pa te bo razveselil podatek, da gel poleg alkohola vsebuje tudi rastlinski glicerin in eterična olja.

Rastlinski glicerin bo preprečil, da se bo tvoja koža izsušila. Znan je kot odličen vlažilec, ko bo kožo naredil mehko in prijetno na otip.

V izdelku najdeš tudi eterično olje limonske trave in čajevca. Gre za naravni eterični olji, ki delujeta dezinfekcijsko in čistilno, hkrati pa antibakterijskemu gelu dajeta prijeten, svež, zeliščni vonj. Skratka, gel nima tipičnega vonja »po bolnišnicah« in se ne lepi.

PO ČIŠČENJU PRIDE NA VRSTO ČAS ZA NEGO

Poleg redne uporabe antibakterijskega gela enostavno moraš imeti pri sebi tudi kremo za roke in nohte. Kot že omenjeno, dolgotrajna uporaba antibakterijskega gela zaradi vsebnosti alkohola kožo izsuši, zelo pogosto umivanje pa stalno spira lipide iz nje.

Vlago in hranilna bo koži povrnila krema za roke in nohte s karitejevim maslom in propolisom. Verjetno veš, kako fino je karitejevo maslo za kožo, ane? Morda ti je 100 % karitejevo maslo pretežko za čez dan, zato ti bo karite vgrajen v kremico za roke odlično del. Krema je lahkotna, v kožo se hitro vpije, zato boš že zelo kmalu po nanosu lahko delal/a običajne stvari. Tudi vonj je krasen – osvežilen, nežen mangov vonj.

Priporočamo ti, da imaš kremo za roke in nohte stalno pri roki in jo uporabljaš po vsakem čiščenju dlani. Bolj pogosta kot bo uporaba, bolj zaščitene bodo dlani, predvsem pa bo koža na hidrirana kot mora biti.

ZVEČER SI PRIVOŠČI BOLJ IZDATNO NEGO

Tako ali tako moramo v teh dneh biti doma kolikor se le da. Kar na enkrat imamo veliko časa, ki ga lahko namenimo stvarem, za katere nam v običajnem življenju zmanjkuje časa. Verjamemo, da je tvoj dan kljub izolaciji natrpan, ampak zvečer pa se le uleži in sproščaj z Butters masli.

Izbereš lahko kateregakoli. Pri suhi in hrapavi koži, ti bo odlično pomagal prav vsak. Mi najpogosteje posegamo po mešanem maslu, ker ima kar trojno moč. Vsebuje namreč karite, kakav in kokos – odlično mešanico hranilno-vlažilnih lastnosti. Všeč nam je, ker maslo ni ne pretrdo, ne premehko in ker ga odlikuje vonj po čokoladi.


Maslo je v primerjavi s kremo za roke počasneje vpojno in bolj težko za kožo. Ravno zato priporočamo, da čez dan uporabljaš kremo za roke in nohte, zvečer, ko imaš čas, pa se razvajaš z maslom. Maslo si nanesi na dlani in mu prepusti čudežno delovaje čez noč. Lahko ga naneseš le malo, saj je fino razmaže. Lahko ga naneseš veliko, pa bo koža ultra nahranjena, navlažena, mehka in gladka. Za še boljši učinek ti priporočamo, da si čez noč naneseš bombažne rokavičke, da se bo maslo čimbolj obdržalo na koži.

Verjemi, ne hecamo te. Katerikoli uporabnik ali uporabnica ti bo enako povedal/a. Če imaš še kakšno vprašanje pa smo ti z veseljem na voljo.
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU