Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Sezona gripe in prehladov je v polnem zamahu. Okužbam se lahko izogneš, vendar moraš biti pri tem dosledna in natančna. Dosledna na način, da si redno in pravilno umivaš roke in dezinficiraš. To je osnova za preventivo in izogib mikrobom. Ogromno informacij lahko pridobiš preko zdravstvenih ustanov in agencij, nekaj pa jih rade volje osvežimo skupaj s tabo.

Zakaj je tako pomembno, da si umivaš roke?

Kako se zaščititi pred prehladi in gripo
Vse kar delaš, gre preko rok. Roki sta tvoji najboljši orodji, s katerima opravljaš skoraj vse naloge in dela. Vse poteka preko rok. Ravno zato prenašajo ogromno mikrobov. Z rokami pa lahko prenašaš tujke na svoj obraz, s tem pa v svojo sluznico preko oči, nosu in ust.  

Zaščiti sebe, zaščiti druge

Virusi se v osnovi širijo preko kapljic, ko kašljaš in kihaš, te pa prenašaš na druge osebe z rokami. Ravno zato je dezinficiranje in umivanje rok bistvenega pomena, saj lahko z redno higieno preprečiš nadaljnje okužbe sebe in drugih. Okužbe se zgodijo tudi tako, da kapljice pristanejo na različnih površinah, ki se jih nato dotikaš. S tem zopet vnašaš viruse z rokami preko oči, nosu, ust. Mize, kljuke, stikala, telefoni in podobno so prava gojišča mikrobov, zato je smiselno skrbeti za čistočo tudi . Zelo težko je preprečiti okužbe, vendar se z doslednostjo lahko izogneš prehladu ali gripi. Odvisno je tudi od virusa, kako dolgo lahko preživi na površini. Nekateri preživijo tudi mesece. Okužimo se lahko tudi preko osebe, ki še sploh ne kaže simptomov gripe ali prehlada.

Dodatni nasveti za preprečitev okužb

Predvsem je na prvem mestu pomembno, da slediš navodilom za pravilno umivanje rok. Roke umivaj več kot 20 sekund, shemo za pravilno umivanje rok pa smo ti pripravili tudi mi. Saj veš, mi smo že pravi eksperti za higieno, saj naša proizvodnja sledi najvišjim standardom kakovosti. Shemo za pravilno umivanje rok najdeš tukaj.

Poleg umivanja rok imamo zate še nekaj nasvetov za preprečevanje okužb:
  • Kašljaj in kihaj v pregib roke ali robček;
  • Ostani doma če imaš gripo in prehlad;
  • Izogibaj se množicam in majhnim prostorom, kjer je še več možnosti za okužbo;
  • Uporabljaj antibakterijske gele na bazi alkohola (več kot 60 % vsebnosti alkohola), saj s tem uničiš večino mikrobov;
  • Skrbno očisti roke ko kihneš ali zakašljaš, ko skrbiš za bolne osebe, pred pripravo hrane in po jedi, po obisku stranišča, ko so roke vidno umazane in po stiku z živalmi;
  • Maske so sicer dobrodošle za uporabo pri okuženih, ne zaščitijo pa 100 % pred okužbami;
  • Robčke po uporabi takoj zavrzi;
  • Čim manj se dotikaj obraza, saj lahko vneseš mikrobe preko oči, ust in nosu v svoje telo;
  • Izboljšaj svoj imunski sistem z raznimi prehranskimi dopolnili (vitamin C in D), svežo zelenjavo in sadjem;
  • Uporabljaj Butters antibakterijski gel.

Zakaj izbrati ravno Butters antibakterijski gel?
Kako se zaščititi pred prehladi in gripo

Butters Antibakterijski gel je negovalen kozmetični izdelek, ki kože ne izsuši, preprečuje razmnoževanje mikorobov in deluje proti virusom. Poleg visoke vsebnosti alkohola (nad 60 %), ki je nujen za uničenje mikrobov, smo gelu dodali še glicerin. Rastlinski glicerin vlaži kožo, zato naš antibakterijski gel ne izsuši rok. Dodana eterična olja čajevca in limonske trave delujeta dezinfekcijsko, roke pa bodo nežno dišale po limonski travi. Ko se ti dklani osušijo pa jih lahko dodatno neguješ s kreme za roke in nohte. Mmmm kako bodo dišače po mangu!
 
Na splošno je prednost antibakterijskega gela to, da je enostavno priročen. Za umivanje rok velikokrat ni priložnosti, še posebej ko si na potovanju. Tudi javni prevozi in dotikanje javnih površin je lahko dodatno tveganje za okužbo. Še posebej so na udaru za okužbe dojenčki in otroci. Mamicam svetujemo, da si voziček opremijo z antibakterijskim gelom.

Edina slabost antibakterijskega gela je, da nas ne zaščiti pred pesticidi ali težkimi kovinami in da ga hitro zmanjka. Zato smo pri Butters pripravili posebno akcijsko ponudbo, v kateri boš za vrednost 3 gelov prejela 4. To pa je res prava zaloga, kajne? En gel lahko imaš doma, drugega v avtu, službi in enega v torbici.  

Vir:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU