Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Kako se pripraviti na novo šolsko leto

Vsak nov začetek je težek, še posebej, če si poletje posvetila uživanju in ležanju na plaži. Če si opravljala izpite čez celo leto, potem ti bo začetek šolskega leta predstavlja pravi mačji kašelj. V vsakem primeru smo ti pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boš zajela začetek šolskega leta z veliko žlico brezskrbnosti, predvsem pa pri organizaciji ne boš občutila dodatnega stresa in negativnih občutkov. Veselo na delo!

Kako se pripraviti na novo šolsko leto
MALO PRED ZAČETKOM ŠOLE

 • Preden se podaš v nove izzive, moraš najprej urediti in dokončati prejšnje. Pospravi pisalno mizo ali svojo delovno površino, shrani lanske zapiske, učbenike in knjige ter se pripravi na nov začetek, če še tega nisi storila po zaključku preteklega šolskega leta. Gradivo, katero boš še potrebovala, vseeno ohrani na dosegu, če boš morala katero od snovi še enkrat ponoviti. 
 • Zastavi in zapiši si cilje za to šolsko leto – kakšen ocene želiš, na katerih področjih želiš blesteti, kaj potrebuješ za boljšo motivacijo, s čim boš samo sebe nagradila in koga lahko prosiš za dodatno pomoč. 
 • Preden se predaš novim izzivom, še imaš nekaj časa, da se naučiš nekaj novega – mogoče moderno kaligrafijo, tako boš z veseljem okrasila svoje zvezke z novo veščino, ki si se je pravkar naučila. Pa še pisala boš bolj pridno uporabljala. 
 • Vzemi si dan zase, da pregledaš vse informacije in navodila s strani šole. Najpomembnejše si izpiši in bodi pozorna nanje. Še posebej, če se prvič odpravljaš na fakulteto ali novo šolo, da ne zgrešiš pomembnih rokov. 
 • Če že imaš urnik, si ga le oglej, preleti predmete, zapiši vse nujne informacije. Z novim urnikom boš tudi lažje načrtovala ostale prostočasne dejavnosti in se vnaprej pripravila na drugačen ritem. 
 • Planer ti bo v pomoč pri načrtovanju, še posebej pa bo prišel prav, če si aktivna študentka, dijakinja – da vanj zapišeš in lažje načrtuješ vse aktivnosti, ki te bodo pričakale to šolsko leto. 
 • Kontaktiraj katerega od sošolcev/sošolk, ki ga/jo nisi videla že vso poletje - tako ti bo prehod v drugo okolje lažji. Lahko jih kontaktiraš tudi preko socialnih omrežij – to je tista lepota omrežij, da lahko ostaneš v stiku tudi med poletjem, čeprav se mogoče ne vidite tako pogosto kot sicer.
 • Na računalniku organiziraj vse datoteke, počisti nepotrebne vsebine in ustvari mapo namenjeno za šolo – vanjo shranjuj pomembne dokumente in vsebine, navodila za naloge in seminarje, pomembne članke. Preglej tudi svoj elektronski naslov in pospravi pomembne elektronske vsebine v dodatne mape. 
 • Pripravi si šolske potrebščine, oblepi zvezke, privošči si kakšen nov kuli in zvezek, ki ti bo dal motivacijo – kar je najlepši del pričetka šole. Izberi barve mavrice, igrive potiske ali fluorescentne kulije, ki te motivirajo. V peresnico si lahko nastaviš tudi naše maslo za ustnice – ko bodo tvoje ustnice suhe in boš potrebovala nekaj sladkega za prebujanje čutov.
Kako se pripraviti na novo šolsko leto

DAN PRED ZAČETKOM ŠOLE

En dan pred začetkom šolskega leta si pripravi SPA večer. Tako se boš lažje sprostila, mentalno pripravila na nov začetek in ''zloščila'' svoje telo. Pripravi si svoje najljubše stvari v kopalnici, odpri pipo in si nalij polno kad vode za kopel. Uporabi najljubša eterična olja (mi navijamo za mandarino ali sivko), škodilo pa ne bo niti nekaj mehurčkov. Za kopel lahko uporabiš tudi oba naša gela za prhanje, ki prijetno sprostita tvoje telo in misli. Gel za prhanje limonska trava in rožmarin diši kot mešanica eteričnega olja rožmarina in limonske trave, oplemenitijo ga še eteričnega olja jelke, cimeta in čajevca. Gel za prhanje sivka in bazilika poleg omenjenih vonjev vsebuje še eterično olje mete, žajblja in čajevca ter sladko noto manga.

Da bo sijaj in oblika las res ''tipi topi'', med kopanjem uporabi masko za lase brez izpiranja. Masko nanesi v času kopeli, lasje pa bodo hvaležnost izkazovali z mehkobo in sijajem. Vmes lahko na obraz naneseš masko za obraz, ki bo tvojo kožo zmehčala in pripravila na nadaljnjo nego, hkrati pa bo koža res dobro očiščena. Ko končaš s sproščujočo kopeljo, na svojo kožo nanesi naša masla, da vanjo zakleneš vso vlago. Boš videla, koža bo mehka kot svila. Pri nas lahko izbiraš med karitejevim in cupuacu maslom – kateri vonj, je čisto tvoja izbira. Za prihajajoče jesenski dni priporočamo vonj karamele, vanilije ter fige in sladkorja. Imamo pa tudi nekaj mešanic kot so antiage in mešano maslo, ki dobro služijo tudi koži na obrazu.

Že vnaprej si pripravi, kaj boš oblekla na prvi šolski dan. Pred tem lahko narediš tudi generalno čiščenje omare in izpostaviš nekatere jesenske kose. Brez skrbi, jesen bo še topla, ampak vedno je dobro imeti na strani kakšen topel pulover za hladna jutra.

In najpomembnejše! Ne pozabi pripraviti budilke že en dan vnaprej.
 

KO SE ŠOLA ŽE ZAČNE

 • Od začetka poskušaj ostati organizirana in shranjuj liste v posebno mapo, da jih ne izgubiš. Nič te ne bo motiviralo manj kot kaos že na prvi šolski dan. Sproti spremljaj snov in se kaj dodatnega nauči tudi doma. Lahko ti vzame le nekaj dodatnih minut, ki pa na dolgi rok pomenijo bolj utrjeno znanje. 
 • Vpiši se v knjižnico, če še nisi ali obnovi svojo članarino, ko dobiš potrdilo s strani šole. Ko te bodo lovili zadnji roki tvojih projektov, tako ne boš obupano iskala nove literature. 
Enako velja, če si učiteljica. Predvsem odmisli skrbi, še preden začneš šolsko leto. Vse boš izvedela in načrtovala sproti, nekaj stvari pa si le lahko olajšaš na začetku. Brez skrbi, vse boš uredila kot je treba in nimaš razloga za dodaten stres že na samem začetku. V vsakem primeru želimo en velik uspešen skok v prihodnje izzive.
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU