0

Kako se lahko uspešno ubraniš motečih strij?

Do tega vprašanja smo prišli, ker smo nekje … denimo 98 % prepričani, da nobena ženska na tem svetu ob omembi besede "strije" ne pomisli na karkoli pozitivnega. 

Kaj pa meniš ti? Ali tudi tebe kdaj zmotijo rdeče, vijoličaste črte, ki zaznamujejo tvoje telo in nikoli več ne izginejo? 

Strije so sicer popolnoma nenevarne, a z estetskega vidika predstavljajo nevšečnost, ki – če imaš srečo – morda zbledi, a vendar te globoke proge ostanejo s tabo do konca življenja.

Vseeno pa obstaja povsem preprost način, s katerim se jim lahko (vsaj malo) izogneš …

Gre za precej genialno rešitev proti strijam, ki pomaga tudi pri suhi koži in ostalih podobnih spremembah na koži. 

Še preden ti jo razkrijemo, pa namenimo najprej nekaj besed samim strijam in vzroku njihovega nastanja.

Zakaj torej pride do nastanka strij?

Strije so v resnici nekaj povsem naravnega in normalnega, saj so le kožne spremembe, ki nastanejo zaradi hitrega raztezanja kože:
  • če se v puberteti hitro razvijaš;
  • kadar pridobiš nekaj dodatnih kilogramov;
  • pri pridobivanju mišične mase in
  • tedaj, ko ženska zanosi.
Kako se lahko uspešno ubraniš  motečih strij?
Če bi bila koža dovolj prožna in bi vsebovala dovolj lipidov, raztezanje samo po sebi ne bi bilo problematično, ko pa teh in elastinskih vlaken primanjkuje, povrhnjica kože poči in nastanejo te sitne strije.

Vzrokov za slabo elastičnost kože je sicer več. Lahko so dedne narave, posledica nepravilne nege, zunanjih dejavnikov kot so pretirano sončenje, kajenje, nepravilna prehrana, nezadosten spanec in onesnaženost okolja ali preprosto rezultat starosti.

Proti dednim dejavnikom žal ne moreš vplivati, lahko pa strije poskušaš preprečiti tako, da k težavi pristopiš s pravilno nego telesa od zunaj (z nego kože) in od znotraj (z ustrezno prehrano). 

Kako lahko torej napadeš neprivlačne strije?

Vsekakor bo k temu pripomoglo uživanje zdrave hrane – z uravnoteženo prehrano pravzaprav pri negi telesa težko zgrešiš in koža ti bo vsekakor hvaležna za to potezo.

Pri tem daj poudarek na zadostno količino popite vode (le-ta dejansko dela čudeže) ter oskrbo z zadostno količino vitaminov in mineralov, ki poskrbijo za to, da tvoja koža ostaja prožna, na njej je manj mozoljev in aken, ob tem pa tudi lažje uravnavaš svojo telesno težo. Od živil se izogibaj beli moki ter sladkanim pijačam in telo ti bo hvaležno!

Kateri pa je eden izmed najbolj enostavnih, a uspešnih in učinkovitih borcev proti strijam?

Najlažja pot, da se strijam izogneš, je uporaba masla za telo, s katerim poskrbiš, da je tvoja koža vedno navlažena, nahranjena in prožna. 

Maslo namreč občutno zmanjša možnost nastanka strij. Če pa le-te že obstajajo, so z redno uporabo masla svetlejše in bolj gladke. 

Priporočljivo ga je nanašati zlasti zvečer pred spanjem, saj s tem poskrbiš za dodaten sloj zaščite, mehkobe in zaščito pred izgubo vlage. 

Sedaj pa te najbrž zanima…

Kje lahko dobiš maslo proti strijam, ki bo zadovoljilo potrebe tudi najzahtevnejše kože?

Če iščeš specializirano maslo proti strijam, namenjeno njihovemu preprečevanju in glajenju, potem izberi Belly butter, ki je neverjetno dolgo obstojen na koži, hkrati pa jo globinsko nahrani ter ohranja gladko, navlaženo in sijočo
Kako se lahko uspešno ubraniš  motečih strij?


Navdušila te bo njegova posebna kombinacija 100 % organskih masel, ki smo jim dodali samo še kapljico arome in ničesar drugega. Da, res je, Belly butter vsebuje zgolj štiri sestavine – karitejevo maslo, cupuacu maslo, mango maslo in aromo – brez drobnega tiska!

Uporabnice pa ga naravnost obožujejo, saj poskrbi za učinkovito mehčanje ter povečano prožnost in pospešeno regeneracijo tvoje kože, zahvaljujoč posebni formuli pa se na tvoji koži zadrži še dolgo časa po nanosu in jo ohranja mastno. To pa je ravno tisto, kar v boju s strijami potrebuješ. 

Buttersovo maslo ti je na voljo v dveh različicah – z omamnim vonjem manga ali pa slastnim vonjem jagode in vanilije.

Buttersovo maslo pa je izjemno primerno tudi za nego strij v nosečnosti

Ker sta nam zdravje in dobro počutje naših nosečk, kot tudi mladih mamic na prvem mestu, ti lahko namreč zagotovimo, da je Belly butter 100 % naravno, organsko in vegansko maslo, ki je brez konzervansov, parabenov, petrokemikalij in alkohola.

Buttersovo maslo (poleg preprečevanja strij) nudi tudi možnost masaže trebuščka, kar lahko predstavlja poseben ritual povezovanja z otročkom.

.

.
Tako… sedaj poznaš pomen uporabe masla, pitja vode in uživanja ustreznih hranil pri preprečevanju strij.

A nikar ne pozabi, da so strije tvoje “bojne rane”, ki zgolj kažejo svetu, da si čudovito živo bitje, ki raste in se razvija, strije pa so del tega procesa in čisto nič ni narobe, če jih imaš. 

No, dobro pa je seveda vedeti, da lahko te bojne rane tudi preprečiš ali pa jih vsaj ublažiš povsem preprosto in naravno – z uporabo Buttersovega masla proti strijam.

V članku omenjeni izdelki

Belly maslo proti strijam
Dodano med priljubljene

Belly maslo proti strijam - mango

25,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
Belly butter proti strijam jagoda vanilija
Dodano med priljubljene

Belly butter proti strijam - jagoda & vanilija

25,90 €
ODKRIJTE
V KOŠARICO
< >
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU