Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

KAKO SE CELOVITO SPOPADATI S CELULITOM – 2. del

Kdaj bomo govorili o celulitu, če ne sedaj ko je vse več sončni, toplih dni in predvsem predstavnice nežnejšega spola rade pokažemo več kože. Vse lepo in prav, dokler se na koži ne pozna pomarančna koža, ki jo imamo praktično vse! Da bi se čim manj sekirala zaradi celulita smo v 1. delu članka pojasnili, kaj je celulit in zakaj ga imamo ravno ženske. Navedli smo tudi dejavnike, ki celulit povzročajo, saj se je definitivno lažje boriti proti celulitu, če veš kaj ga povzroča. Načinov poja proti celulitu je precej, a mi smo specializirani za anticelulitno nego kože, ki jo podrobneje predstavljamo danes.

Če si 1. del članka o celulitu spregledala, potem klikni TUKAJ in hitro preleti. Verjemi, zagotovo boš spoznala kakšno novo dejstvo o celulitu. Danes nadaljujemo s podrobnejšo predstavitvijo dveh Buttersovih anticelulitnih izdelkov, ki ti bodo v kombinaciji z aktivnim življenjskim slogom, zdravo prehrano, masažo in obiski kozmetičnih salonov pomagali, da bo celulit na tvojih stegnih, zadnjici, bokih in/ali trebuhu manj opazen.

Učinkovitih proticelululitnih kozmetičnih izdelkov ni razviti mačji kašelj. To smo občutili tudi mi na lastni koži, saj smo izdelka razvijali kar dve leti. Koliko testiranj, sestankov, dogovarjanj in vsega ostalega je bilo opravljenega zato, da ti lahko sedaj predstavimo dva anticelulitna izdelka – dnevni losjon in nočni gel.

Zakaj smo se odločili za dva? Ker sta vsak po svoje učinkovita, se odlično dopolnjujeta in odpravljata pomanjkljivosti drug drugega. Pojasnili smo že, da je vidnost celulita bistveno poveča oslabljena prekrvitev kože, zastajanje vode, pospešeno skladiščenje in upočasnjeno razkrajanje maščobnih celic. Z našima anticelulitnima izdelkoma boš pripomogla k:
  • pospešeni prekrvitvi kože
  • upočasnjeni lipogenezi
  • pospešeni lipolizi
  • preprečevanju zadrževanja vode v vezivnemu tkivu kože
  • bolj tonizirani, napeti in čvrsti koži
Obstaja razlog, zakaj smo pri Buttersu lansirali dva anticelulitna izdelka.
 

Dan prični z anticelulitnim losjonom

Za uporabo čez dan smo razvili ANTICELULITNI LOSJON. Njegova tekstura je dovolj lahkotna, da te ne bo motila na koži, obenem se losjon hitro vpije in naredi kožo prijetno na otip. Ravno zaradi želje po mehkem otipu smo v losjon vgradili olivno olje, mandljevo olje, MCT olje, olje ognjiča in karitejevo maslo. Dodana glicerin in vitamin E bosta prav tako poskrbela za mehko in navlaženo kožo oz. pripomogla k boljši regeneraciji kože.

Verjetno te najbolj zanima, kaj je tisto, kar bo zakrilo tvoj celulit. To sta dve ključni naravni sestavini, ki smo ju izbrali na podlagi njunega dokazanega anticelulitnega delovanja: 

1. Kofein (pridobljen iz gvarane)

Kofein je dobro poznan stimulant, ki pripomore k zmanjševanju celulita. Deluje diuretično (zmanjšuje zastajanje tekočine v telesu, sploh če ga z vso močjo vmasiraš kožo) in poveča prekrvitev kože, zato pospeši izločanje strupov iz telesa, zmanjšuje videz celulita in pripomore k bolj gladki ter čvrsti koži.
 
Njegovi pozitivni učinki v boju proti celulitu so bili dokazani v študiji, v kateri so v celice na abdominalni človeški koži (koža odvzeta pri ljudeh, ki so imeli korekcijo trebuha) aplicirali kofein v 2 % koncentraciji. Da so preverili učinke kofeina, so spremljali razkrajanje maščob in merili koliko mikrogramov/ml glicerina se je sprostilo iz 1 g maščobe (pri topljenju maščob ali lipolizi trigliceridi razpadejo na glicerin in maščobne kisline). Kot lahko vidiš na Grafu 1, kofein dokazano poveča lipolizo. Pri 2-odstotni aplikaciji kofeina se je lipoliza povečala za okoli 40 % (Roure et al., 2011, str. 522).
Kako se celovito spopadati s celulitom - 2. del

 
 

Graf 1: Vpliv kofeina na lipolizo
Vir: Roure et al., 2011, str. 522
 2. Makov ekstrakt

Povečana prekrvitev

Makov ekstrakt odlično dopolnjuje učinke kofeina, saj tudi ta spodbudi prekrvitev kože. Zakaj je pospešena prekrvitev pomembna? S povečano prekrvitvijo se hitreje odpravlja nakopičena tekočina, zmanjšajo se edemi in poveča se lipoliza v maščobnem tkivu. V študiji, v kateri so sodelujoče uporabljale kremo z 0,1 % makovega ekstrakta, se je po enem mesecu redne uporabe prekrvitev tkiva povečala za okoli 10 %, po 2 mesecih pa za več kot 15 % (Baldecchi et al. 2014, str. 21).

Zmanjšano skladiščenje maščob in povečano izgorevanje maščob

Makov ekstrakt je povsem naraven, a zelo močen ekstrakt, pridobljen iz semen poljskega maka. V tem času ga videvaš na vsakem koraku, kajne? Ne boš verjela, ampak makov ekstrakt je sposoben zmanjšati lipogenezo (nastajanje trigliceridov iz glukoze in maščobnih kislin) za kar 40 %, obenem pa spodbuditi lipolizo (razgradnjo maščob na glicerin in maščobne kisline) za neverjetnih 85 %. Makov ekstrakt ima torej zmožnost, da vpliva na oba procesa: na kopičenje maščob in razgradnjo le-teh. Predvsem te verjetno zanima zmanjševanje maščobnih blazinic, zato si vpliv makovega ekstrakta oglej na Grafu 2.

Graf prikazuje sproščanje maščobnih kislin pri uporabi kreme s kofeinom (0,1 %) in kreme z makovim ekstraktom (0,01 %). Rezultati merjenja po 8 dneh redne uporabe na podlagi povprečnih vrednosti (Heider et al. 2014, str. 62). Pri obeh kremah se je sproščanje maščobnih kislin, ki so produkt lipolize, povečalo za več kot 80%. Vidimo, da je makov ekstrakt 10-krat bolj učinkovit, saj so bili ob 10-kratni koncentraciji izmerjeni približno enaki učinki. Ampak pazi to! Naš anticelulitni losjon (in tudi gel) ima kar 20-krat več kofeina (2 % kofeina) in 10-krat več makovega ekstrakta (1 %) kot kremi uporabljene v študiji.

Kako se celovito spopadati s celulitom - 2. del

 
Graf 2: Zmanjševanje maščob ob uporabi običajne kreme, kreme s kofeinom (0,1 % kofeina) in kreme z makovim ekstraktom (0,01 % makovega ekstrakta)

Vir: Heider et al. 2014, str. 62 


 

Bolj čvrsta in gladka koža

Kako je to mogoče doseči z anticelulitnim losjonom? Z redno uporabo, zopet zaradi delovanja makovega ekstrakta. Dokazano je bilo, se z redno uporabo bistveno izboljša kožni relief, ker  se zmanjša razdalja med vlakni vezivnega tkiva, zato je kožni relief bolj zravnan, gladek, brez izboklin in vboklin (Baldecchi et al. 2014, str. 21). Da bomo še bolj slikoviti, ti prilagamo posnetek kožnega reliefa – posneti pred uporabo, 28. dan in 56. dan. Črna predstavlja vodo, zelena in rumena pa celice vezivnega tkiva. Vidimo, da je koža po 2 mesecih redne uporabe izdelka z makovim ekstraktov bistveno bolj zapolnjena, vlakna so postavljena bolj skupaj, kar se odraža na površini kože – bolj gladka koža, z manj vidnim celulitom. 


Kako se celovito spopadati s celulitom - 2. del


Slika 1: Izboljšan kožni relief ob uporabi makovega ekstrakta 
Vir: Baldecchi et al. 2014, str. 21K bolj gladki koži prispeva makov ekstrakt še na en način. Vpliva namreč na število in velikost maščobnih celic (adipocitov) in sicer poveča količino manjših adipocitov in zmanjša količino velikih. Kaj to pomeni? Predstavljaj si, da se pelješ z avtomobilom po neasfaltirani potki… Če je na potki veliko zares majhnih kamenčkov, skoraj opazila ne boš, da ni asfalta. Nasprotno, če je na potki majhno število velikega kamenja, te bo dobesedno premetavalo in se boš stežka prebila do cilja. In podobno je s kožnim reliefom. Večje število manjših maščobnih celic v primerjavi z manjšim številom večjih maščobnih celic pomeni precej bolj gladek in izravnan kožni relief z manj vidnim celulitom (Heider et al. 2014, str. 62).


Kako se celovito spopadati s celulitom - 2. del


Slika 2: Makov ekstrakt vpliva na povečanje števila manjših adipocitov in zmanjšano število velikih adipocitov.
Vir: Heider et al. 2014, str. 62
Dnevni anticelulitni losjon izboljšuje strukturo kože, kožo naredi bolj čvrsto in napeto ter zmanjšuje videz pomarančne kože na težavnih predelih kot so zadnjica, stegna, boki in trebuh. Njegova prednost je sama formula – losjon se hitro vpije v kožo in ne pusti lepljivega občutka. Hlače boš z lahkoto oblekla in nadaljevala s svojim dnevom. Prav tako ima losjon prijeten saden vonj po marakuji. Anticelulitni losjon lahko nanašaš večkrat dnevno, najbolje več kot 4 tedne brez prestanka.

Na noč se pripravi z anticelulitnim gelom

Nočni anticelulitni gel se nanaša na tarčne predele zadnjice, stegen in trebuha pred spanjem. Anticelulitni gel pospeši prekrvitev kože, zmanjša videz pomarančne kože, poveča topljenje maščobnih blazinic in kožo učvrsti ter zgladi. Ima značilen vonj po zeliščih zaradi vsebnosti aktivnih naravnih sestavin kot je eterično olje ciprese, brina in ekstrakt bršljana. Trojica se učinkovito bojuje proti celulitu saj:
  • eterično olje ciprese vpliva na pretok krvi in izboljša prekrvitev kože. Kožo optimalno učvrsti in napne, da je videz celulita manj opazen.
  • eterično olje brina prepreči razgradnjo elastaze, encim, ki razgrajuje kožni elastin. Elastin je v koži beljakovina, ki skrbi za bolj čvrsto strukturo kože.
  • ekstrakt bršljana kožo osveži in napne, zadržuje pa tudi hialuronsko kislino in elastin v koži. Koža je z njim bolj napeta in čvrsta.
Glavni zvezdi anticelulitnega gela sta vsekakor kofein gvarane in mentol. Kofein odstrani zastalo tekočino v telesu, zato je celulit tudi manj viden z redno uporabo. Kofein prav tako poveča mikroprekrvitev na tarčnem območju in naredi kožo bolj gladko. Kofein gvarane je naš najboljši adut proti celulitu, saj vpliva direktno na celice in promovira lipolizo (razgradnjo maščob). Aktivira triglicerid lipaza encime in razkraja trigliceride v maščobne kisline in glicerol. Obenem spodbuja hitrejšo regeneracijo kože. Podoben učinek ima tudi mentol, ki v koži poveča mikroprekrvitev, posledično pa je koža bolj napeta in čvrsta. Videz celulita je s tem zmanjšan, mentol pa spodbudi ostale aktivne sestavine k boljšim rezultatom. Naj poudarimo, da se anticelulitni gel ne sme uporabljati na koži nosečnic.
 
Oba anticelulitna izdelka s svojimi unikatnimi aktivnimi sestavinami zmanjšata videz pomarančne kože, učvrstita kožo, spodbudita lipolizo in zavirata lipogenezo v maščobnem tkivu. Skupaj bosta najbolj učinkovit par, predvsem pa je pomembno, da oba izdelka uporabljaš redno brez prestanka vsaj 4 tedne. Prav tako moramo poudariti, da je pomembna količina losjona ali gela, ki ga uporabljaš na tarčnem območju. Z losjonom ali gelom ne bodi skopa, raje ga nanesi preveč kot premalo pri masiranju tarčnih predelov. Le tako boš videla rezultate ob pravem času.
 
Dovolj izdelka bo zagotovilo vidne rezultate, seveda ob pomoči ostalih sprememb v svojem življenju.
Ultimativni recept: delaj vse, kar že delaš, da ohranjaš čimbolj mladostno in zdravo telo.

Predvsem pa ne sovraži svojih edinstvenih ženskih oblin in celulita, ki so le znak tega, da lahko ustvariš novo življenje in izpolniš vse ženske vloge v svojem življenju. Samozavestno obleci svoje kopalke in uživaj v poletju. Punce smo zakon!

Viri:
Heider, L., Lefort, M., Christophe, C., et al. (2014). New cosmetic aspects of Papaver Rhoeas. Household and Personal Care Today, 9 (2), 59-63.
Baldecchi, T., Heider, L., Lefort, M, et al. (2014). The Skin Firming »Red-volution«: Anti-cellulite Efficacy of a Papaver rhoeas Extract. IFSCC Global Magazine: The Global Publication of the International Federation of Societiesof Cosmetic Chemists, 17 (4). 19-22.
Roure, R., Oddos, T., Rossi, A., et al. (2011). Evaluation of the efficacy of a topical cosmetic slimming product combining tetrahydroxypropyl ethylenediamine, caffeine, carnitine, forskolin and retinol, In vitro, ex vivo and in vivo studies. International Journal of Cosmetic Science, 2011, 33 (6), 519–526.
 
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU