Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Kako narediti pedikuro doma?

Kako narediti pedikuro doma?
Kolikokrat se je že zgodilo, da ste opazili, da je koža na vaših podplatih suha, trda ali popokana, ampak ste, namesto da bi jo takoj oskrbeli, pomislili: »Eh, nihče ne bo videl, ker bom tako in tako imel/a zaprte čevlje«? Verjetno ne enkrat. In zagotovo niste edini.

Ko govorimo o redni negi kože, so stopala in podplati velikokrat zanemarjeni, še posebej jeseni in pozimi, ko jih skrivamo v čevljih in škornjih. 

Zakaj sploh nastane trda koža?

Kako narediti pedikuro doma?
Vzrokov je več, a primarna sta prekomerni pritisk in trenje. Samo pomislite: naša stopala so pod nenehnim pritiskom, naj gre za dolgotrajno stanje na mestu, hojo, tek ali pa ples - podplati vedno nosijo vso našo težo.

Dodatna težava je dejstvo, da koža na stopalih ne proizvaja maščob, zato je še posebej dovzetna za suhost. Naša naloga je, da poskrbimo za njeno vlažnost in da redno odstranjujemo suho in trdo kožo s pedikuro.

Če je vaš življenjski slog zelo dinamičen ter razgiban in vam vedno zmanjkuje časa, verjetno reden obisk kozmetičnega salona ne pride poštev. Zato vam v nadaljevanju razkrivamo, kako narediti pedikuro doma.


 

Potrebni izdelki in pripomočki:

 • Odstranjevalec laka za nohte
 • Kozmetične blazinice
 • Lavor ali večja plastična posoda, v kateri boste namakali stopala
 • Sol za kopeli in pedikuro
 • Eterično olje
 • Strgalo za pete
 • Butters piling
 • Pilica
 • Škarjice oziroma ščipalnik za nohte
 • Potiskač za obnohtno kožice
 • Butters olje in maslo
Postopek:
 
Kako narediti pedikuro doma?
Začnite z odstranjevanjem laka za nohte. Potem si v lavorju naredite solno kopel za stopala: nalijte vročo vodo, dodajte sol za pedikuro ter svoj najljubši vonj eteričnega olja. Več o tem, kako različne vonjave vplivajo na počutje, lahko preberete TUKAJ. Stopala namakajte najmanj 15 in največ 30 minut. Priročen nasvet je, da kopel končate, preden se voda shladi. S strgalom odstranite vso odmrlo kožo. Posebno pozornost namenite predelu okoli pet, palca in na predelu pod mezinčkom. Potem je čas za piling.

Kako narediti pedikuro doma?
Za božansko mehko kožo priporočamo naše Butters pilinge. Odvisno od tipa kože in tega, kaj primarno potrebujete (navlaženo ali nahranjeno kožo), lahko izbirate med sladkornim pilingom z vonjem po sladkih jagodah ali vanilijo in solnim pilingom z vonjem češnje ali marakuje.

Kakšna je razlika? Solni piling je vlažilni piling, namenjen normalni do mešani koži. Kljub temu da piling vsebuje fino mleto morsko sol, uporabo odsvetujemo na občutljivi koži, saj lahko sol sama po sebi peče. V primeru suhe in občutljive kože priporočamo hranilni sladkorni piling, ki kožo izrazito nahrani in po uporabi na njej ustvari zaščitni sloj, ki jo ščiti pred izgubo vlage.

Na tej točki so tudi vaši nohti mehkejši in pripravljeni za striženje. Bodite pozorni, da jih postrižete vedno naravnost in preverite, da niste pozabili odščipniti špičk na robovih nohta. Po potrebi rahlo popilite robove nohta ter s kovinskim potiskačem potisnite obnohtno kožico, da odstopi z nohtne plošče. Po želji nohte lahko tudi nalakirate.
Kako narediti pedikuro doma?


Za izdatno nego domačo pedikuro zaključite z negovalnimi izdelki iz naše Butters ponudbe. Stopala na debelo namažite s svojim najljubšim Butters oljem ali maslom in si obujte debele nogavice. Če niste prepričani, ali bi izbrali olje ali maslo, vas vabimo, da kliknete TUKAJ in si preberete blog, v katerem smo Butterske pisale o razlikah med olji, masli in losjoni. Pustite delovati čez noč.Skrb za stopala naj se ne konča tukaj. Za dolgoročne rezultate pedikuro prakticirajte enkrat do dvakrat na teden in si stopala vsak večer namažite z Butters maslom.

Zagotavljamo vam, da bodo z vztrajnostjo in redno nego vaša stopala gladka, urejena in predvsem zdrava.


 
Viri:
www.bodieko.si
www.vizita.si
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU