Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Kako narediti kopanje zabavno za otroke

Kopalnica za večino nas predstavlja sprostitev in užitek, a kopanje in umivanje ni nujno največje veselje našim otrokom in malčkom. A to lahko spremeniš v pravi užitek, če v kopanje in tuširanje vključiš malo kreativnosti in domišljije. Po domišljiji smo pobrskali tudi mi in zate pripravili nekaj nasvetov, kako popestriti doživetje v kopalnici. Naj se zabava v vodi prične!

Začnimo pri osnovah

Preden se lotiš organiziranja in iskanja pripomočkov za v banjo, moraš najprej poskrbeti za osnove. Kaj je nujna oprema za tvojega najmlajšega? Ja izdelek za umivanje, seveda! Ampak pri tem res ne kompliciraj. Tako kot nismo komplicirali mi pri razvoju naših otroških šamponov in gelov za prhanje , temveč smo želeli poenostaviti izbiro. Tako smo šampone ločili na tiste za nego otrok in tiste za nego dojenčkov. Vsi trije izdelki so namenjeni umivanju las in telesa, torej so en izdelek v dveh. Dišeči in hkrati negovalni izdelki, ki niso dražeči in ne pečejo v očeh. So naravnega izvora, z deležem organskih sestavin in so dermatološko testirani. Ustvarili bodo ogromno penečih mehurčkov in prijetno odišavili kopalnico.
 
Kako narediti kopanje za otroke zabavno
Potrebuješ še krpico za umivanje, s katero lahko odstraniš umazanijo in nežno podrgneš telesne predele najmlajšega. Z njo lahko tudi nežno umiješ glavico malčka, ki še nima veliko las in se tako izogneš vodi, ki gre direktno v oči.

Če je kopanje kljub vsemu še vedno muka, potem poskrbi, da bo kopanje potekalo hitro. Ni nujno, da se otrok namaka v vodi več kot pol ure.

Pripomočki, takšni in drugačni

Da bo kopanje zares zabavno, lahko za to uporabiš pripomočke, ki jih imaš že doma. Prepričani smo, da ti nekje globoko v predalu leži kakšna posodica za led, potapljaška očala ali neuporabljene slamice. Z njimi lahko popestriš pljuskanje v banji. Kako?
  • Razni kopalni pripomočki kot so račke, žabice in igrače za v vodo

Ta je očitna, pa vendar otroke impresionirajo igrače, ki ne potonejo in lebdijo na vodi. Morda lahko celo skupaj uprizorita lutkovno predstavo z igračkami? Popolne so naše rokavičke za umivanje, ki jo dobiš ob vsakem nakupu dveh otroških gelov za prhanje, ob nakupu dveh izdelkov za dojenčke pa prejmeš najbolj mehko brisačko z živalskim motivom. V razmislek za igranje lahko vzameš tudi vodne balone, vendar je negativna stran to, da ostanejo na koncu odvečne smeti. V doživetje lahko vključiš tudi milne mehurčke, nad katerimi smo navdušeni še mi.
  • Nujna oprema za na plažo

Če imaš opremo za na morje, potem lahko uporabiš tudi to za bolj igrivo kopanje doma. Mogoče potapljaška očala ali napihljive živali? Če si s svojim malčkom že bila na morju, mu bo to takoj obudilo lepe spomine, skok v banjo pa bo lažji.
  • Stvari, ki se nam valjajo po predalih 

Znajdeš se lahko tudi s posodico za led, kjer lahko dodaš malce jedilnih barvil za bolj barvno pljuskanje, najmlajšega pa lahko sproti naučiš še kaj o taljenju ledu in ostalih podobnih fizikalnih pojavih. Zamrzneš lahko celo manjše igračke in presenečenje bo veliko.

Stare slamice se nam valjajo po vseh predalih. Zagotovo si jih že zamenjala z biorazgradljivimi ali vsaj kovinskimi, plastične slamice pa lahko porabiš v banji za pihanje v vodo in delanje domačih mehurčkov. Pazi le, da bo igranje pod tvojim nadzorom.

Kako narediti kopanje za otroke zabavno
Pusti domišljiji svojo pot

Potrebuješ nekaj dodatnih predlogov za tematsko igro v kopalnici? Brez skrbi, tudi te imamo na zalogi. Edina težava je to, da boš težko spravila svoje najmlajše iz kopalnice. Le glej, da se ne bo namakanje razvleklo v ure.
  • Igranje kavarne in kapučinov z milnimi mehurčki in skodelicami, ki si jih sposodita iz kuhinje. Verjemi, če boš ob posebnem napitku še uživala, boš zagotovila veliko smeha in veselja.
  • Tematske kopeli kot so morje, ribnik, akvarij, pirati – v tem primeru lahko uporabi vse igrače, ki so povezane s tematiko. Ima tvoj otrok rad morske pse in ima veliko igrač z njimi? Potem to izkoristi in naredi tematsko kopel, vodo pa lahko malce obarvaš s kakšnimi kopalnimi kroglicami. Alge in podobne dodatke lahko izrežeš iz mehke plastike ali plastificiranih strani revij, reklam, …
  • Zgodbica o umazaniji, ki si jo izmisliš sama. V tem času prehladov je še posebej pomembno, da najmlajše podučiš o umivanju rok. Za to lahko uporabiš navadno posodico ali krožnik, kjer v vodo nasipaš poper. Otrok naj se gladine vode dotakne, na prst pa se mu bo prijel poper ali tako imenovane ''bakterije''. V naslednjem koraku naj prst najprej namoči v milnico, šele nato v vodo s poprom. Poper se bo takoj razpršil in pobegnil stran od milnatega prsta. Na ta način mu lahko pojasniš pomembnost umivanja rok.

Kako narediti kopanje za otroke zabavno
Po pljusku v vodo

Ko končata s pljuskanjem, otroka le hitro ovij v mehki kopalni plašč ali brisačo. Nato mu prepusti izbiro njegove najljubše pižame. Če ima dolge lase, pazi, da ga počešeš brez cukanja.

Prav pride tudi nedrseča podlaga, ki bo poskrbela za varnost in preprečila spodrsljaje. Vsekakor nočemo poškodb, še posebej ne v kopalnici in to po igrivem večeru.

Naj bo kopanje in kopalnica prijeten ritual tudi za najmlajše. Upamo, da ti bo katera od idej prišla prav, a prepričani smo, da so naši otroški izdelki že sami po sebi dovolj mamljivo dišeči, da bodo otroci kar skočili v kopalnico. Še več - domišljija se jim bo takoj vklopila, ko bodo zagledali naše detajlne dizajne. Mogoče ti lahko o njih sam pove kakšno zgodbico? Vse tri lahko najdeš tukaj.
 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU