Kakavovo maslo v akciji – da bo začetek šolskega leta lažji

Kakavovo maslo je obvezna oprema na plaži, ko svojo kožo izpostavljamo soncu, zaradi vlažilnih sposobnosti pa tudi po njem. Ker Butters naravna kozmetika ponuja popolnoma naravno kakavovo maslo, ga lahko uporabite tudi pri peki svojih najljubših piškotov, muffinov, palačink,…

Kakavovo maslo gotovo poznate prav vsi. Naravna kozmetika in zdrava prehrana sta nekako nepopolni, če ni tega aromatičnega masla med njima. No, morda pa tokrat prvič berete o kakavovem maslu iz družine Butters naravna kozmetika. Ker se te dni večina izmed vas vrača v ustaljene tirnice (dopustov je konec, otroci se vračajo v šolske klopi, odrasli v službene obveznosti), smo se odločili, da vam do konca tedna nudimo kar 20 % popust na kakavovo maslo (uporabite kodo KAKAV20). Lahko izberete manjše kakavovo maslo – 100 ml ali večje kakavovo maslo – 250 ml. Če kakavovo maslo morda še niste nikoli uporabljali, potem obvezno berite dalje, da boste znali kar najbolje izkoristiti njegove pozitivne lastnosti.
kakavovo-maslo-naravna-kozmetika


Kakavovo maslo in njegov božanski vonj najpogosteje povezujemo s poletjem in uživanjem na plaži. Čeprav se poletje počasi poslavlja, imate še vedno nekaj časa, da ujamete sončne žarke in poskrbite za zagorelo polt. Preden se prepustite toplini sončnih žarkov, na kožo poleg kreme z zaščitnim faktorjem, nanesite tudi kakavovo maslo iz Butters naravna kozmetika. Kakavovo maslo namreč poskrbi za nežno in enakomerno porjavelost. Kdo bi si želel s plaže priti rdeč kot kuhan rak!? No, vseeno pa velja upoštevati, da se ne izpostavljajte soncu, ko je to najmočnejše (med 11. in 16. uro). Morda še ena zanimivost, ki je verjetno niste poznali – kakavovo maslo vsebuje naravni zaščitni faktor 2, tako da je z njegovo uporabo koža nekoliko zaščitena pred sončnimi žarki, ampak še vedno gre le za blago zaščito, zato vselej uporabljajte kreme s sončnim faktorjem!
kakavovo-maslo-soncenje


Naravna kozmetika
vsebuje nešteto proizvodov, ki se deklarirajo kot naravni. Vendar pozor! Ne obstaja ustrezna zakonodaja, ki bi natančno opredeljevala, kdaj se lahko neka krema, maslo, mazilo oznanjajo kot naravna kozmetika. Naravna kozmetika je potemtakem tudi vsa tista, ki vsebuje denimo polovico naravnih sestavin, polovico pa nenaravnih. Zato berite deklaracije (več o pravilnem branju deklaracij preberite smo napisali v članku TUKAJ), vam pa lahko zagotovimo, da je Butters kakavovo maslo kot tudi vsi ostali naši izdelki, 100 % naravno, brez petrokemikalij, umetnih barvil, parabenov in ostalih aditivov. Butters kakavovo maslo je tudi nerafinirano – to pomeni, da se pridobiva izključno s hladnim postopkom stiskanja kakavovih zrn, zato se pri obdelavi izgubijo resnično minimalne količine hranilnih snovi iz kakavovca.
kakavovo-maslo-recept


Če boste uporabljali kakavovo maslo, vaša koža ne bo le lepše zagorela oz. porjavela, temveč bo tudi zelo dobro navlažena. Kakavovo maslo je namreč izreden vlažilec kože, kar je pomembno zlasti po sončenju. Takrat je koža izsušena zaradi sončnih žarkov, zato ji morate zagotoviti primerno hidracijo. To lahko storite, če nanjo v enakomernem sloju nanesete kakavovo maslo po tuširanju, najbolje ko je koža še nekoliko vlažna. Ker kakavovo maslo vsebuje res veliko antioksidantov, bo na naraven način pomlajevalo vašo kožo iz pospešilo obnavljanje kožnih celic.

Pri Butters naravna kozmetika zagovarjamo vse kar je naravno in odklanjamo umetno. To dokazujemo tudi s tem, da lahko Butters kakavovo maslo nanašate ne le nase, ampak tudi vase. Pri peki svojih najljubših piškotov, muffinov, palačink ali kakšne druge dobrote namesto običajnega masla brez problema uporabite kakavovo maslo. Povsem naravna so tudi nekatera naša druga Butters masla, vendar jih ne deklariramo kot užitne iz dveh preprostih razlogov. Prvi je ta, da sama po sebi nimajo nobene arome in ne bi k jedem doprinesla praktično nobene posebne note v okusu, drugi pa je ta, da jih kot takšne ne deklarirajo naši dobavitelji. To nam preprečuje, da bi mi lahko deklarirali masla kot užitna pa čeprav dejansko so in ne vsebujejo ničesar kar ni užitno. Gre pač za interne standarde, ki jih je treba upoštevati.

Pa naj bo dovolj informacij za prvi pravi delovni teden. A ne pozabite! Butters kakavovo maslo do vključno 9. 9. 2018 v posebni ponudbi – samo uporabite kodo KAKAV20. Velja za kakavovo maslo 100 ml in kakavovo maslo 250 ml. smileyPa lep teden, čeprav bo večinoma deževen.
 
 

Preberi tudi

Karitejevo maslo je nepogrešljivo za kožo

Karitejevo maslo. Maslo pridobljeno iz plodov drevesa karite, ki naj bi ga uporabljala celo Egipčanska kraljica Neferiti za ohranjanje lepote. Naravno, dišeče in učinkovito. Vse to je karitejevo maslo, ki ga koža potrebuje v hladnih dneh.

Krema za roke in nohte naj bo vedno pri roki

Krema za roke in nohte je povsem nov izdelek v ponudbi Butters. V majhni in priročni embalaži jo lahko imate vedno pri sebi in priskočite na pomoč ko je razpokana koža ali suha koža na rokah. Krema za roke in nohte se v kožo hitro vpije.

3

Naravna kozmetika Butters z novim obrazom

Naravna kozmetika Butters ima nov obraz. Ne, nismo spremenili podobe, smo se pa povezali z znano slovensko blogerko, ki je več kot navdušena uporabnica Butters izdelkov. Vabimo vas, da si preberete intervju z Adrijano Dimec.

Nega kože poleti

Nega kože poleti mora biti skrbno načrtovana. Ni vseeno kaj nanašmo nanjo pred, med in po sončenju. Preberite si nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri izbiri sredstevza nego kože.

Super hrana za kožo
Organska masla
PRIVOŠČI SI JIH
Hitra odprema v 2 delovnih dneh
Brezplačna poštnina nad 30 EUR vrednosti nakupa
100% varen nakup
Darilo ob nakupu nad 50 EUR vrednosti nakupa
Možnost plačila s kreditno kartico ali paypalom

Prijava na E-novice