Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50 € znotraj Slovenije
080 12 50 FAQ | Kontakt | Zaposlitev
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Intimna nega - vse kar moraš vedeti

Intimna nega - vse kar moraš vedeti
Intimna nega
se najpogosteje omenja v kontekstu ženske nege, a daleč od tega, da je le stvar žensk. Morda imajo nežnejše predstavnice spola res da pogostejše težave z intimnimi predeli, a tudi moški bi intimni negi morali posvečati zadostno pozornost. Tokrat osvetljujemo Butters naravno intimno milo, ki je zaradi vse evforije okoli dišečih Buttersovih »putrčkov« kar malo zapostavljeno, a nič manj nežno, dišeče in učinkovito. Informiraj se in mu daj priložnost! Poleg tebe bo zanj hvaležna tudi tvoja družina.

Veliko žensk uporablja izdelke za intimno nego vsak dan. Si med njimi?

Če je odgovor pritrdilen ti pripada ena velika pohvala, če ni pa se začni intimni negi posvečati čimprej, da preprečiš srbenje, vnetja in nelagodno stanje. In kako začeti? Dovoli, da ti s spodnjimi smernicami in nasveti malce olajšamo zadevo.

Kako se je intimna nega pravzaprav začela?

Prvič se je pozornost usmerila na intimno nego v prvi polovici 20. stoletja. Intimna nega se je poudarjala le pri ženskah. V ZDA je bila zelo popularna znamka Lysol, s katero naj bi preprečevali okužbe in se izognili neprijetnemu vonju. To intimno milo so uporabljale celo kot kontracepcijo! V osnovi je to ''intimno milo'' bilo razkužilo, ki se je uporabljalo kot čistilo za straniščne školjke in žensko intimno nego. Vse do 1953 je vsebovalo spojino, ki je toksična in povzroča vnetja na koži. Kljub zastrupitvam se je izdelek oglaševal kot varen. Verjetno si lahko predstavljaš kakšno škodo je takšen izdelek povzročil.

Katere so pogoste težave pri negi intimnih predelov?

Intimna nega - vse kar moraš vedeti
Intimni predeli
obeh spolov so izjemno občutljivi. Kakršnakoli sprememba lahko hitro spremeni ravnovesje bakterij. Ali si vedela, da tudi imunski sistem, hormonske spremembe in stres vplivajo na intimne predele? Vse to lahko spremeni mikrofloro in pripelje do različnih okužb, občutljivosti in draženja. Agresivne formule mil lahko celo izzovejo dermatitis na intimnih predelih. Izdelki za intimno nego morajo biti posebej formulirani za uporabo na intimnih predelih, saj sicer povzročijo več škode kot koristi. Da bi ti olajšali izbiro, imamo v naši ponudbi najosnovnejše naravno intimno milo.

Zakaj je pomembno da uporabljaš primerne intimne izdelke?

Izbiri ustreznega sredstva za intimno nego moraš posvetiti dovolj pozornosti, saj boš s tem preprečila nevšečnosti na področju intimnih predelov, ki smo jih omenili zgoraj. Izdelke za intimno nego velikokrat izbiramo glede na osebni okus, priporočila zdravnikov in oglase, vselej pa je ključno je, da izberemo izdelek naravnega izvora, ki je neškodljiv in ne poruši pH ravnovesja – in ravno takšno je tudi Butters naravno intimno milo. Če ga poskusiš, bo hitro postal del tvoje dnevne rutine.

Osnova intimnega zdravja je ravnovesje dobrih bakterij, ki preprečujejo vdor škodljivih bakterij. K temu pripomore ustrezna kislost intimnih delov s tem pa naše telo samodejno preprečuje okužbe in razna vnetja. Za intimno nego torej ne izbiraj mila, ki so preveč bazična, še bolj pa bodi pozorna na sestavo. Študije so namreč pokazale, da se najbolje obnesejo nežna intimna mila, ki ne škodujejo našim lastnim bakterijam. To je še posebej pomembno pri ženskah, ki dnevno uporabljajo intimne izdelke. Butters naravno intimno milo je zelo nežno in blago za kar poskrbita predvsem kamilica in ognjič. Po uporabi intimnega mila se boš počutila zelo sveže in udobno, še najbolj pomembno pa je, da milo deluje protibakterijsko. To gre pripisati skrbno izbrani kombinaciji naravnih eteričnih olj in izvlečkov, predvsem pa moramo izpostaviti propolis, izvleček grenivke in čajevca. Moramo omeniti še vonj? Naraven, svež z rahlim pridihom sladkobe. Verjemi, všeč ti bo.

Dodatni nasveti okoli intimne nege

Intimna nega je enostavna, uporabiti moramo le ''zdravo kmečko pamet''. Nežna intimna mila, prijazna do občutljive kože, so najbolj dobrodošla. Prav tako je priporočljivo, da se intimni predeli umivajo z rokami, saj so gobice za umivanje lahko pravo gojišče različnih bakterij.

A čeprav poudarjamo kako pomembna je intimna nega, z njo vsekakor ne gre pretiravati. Enkrat, največ pa dvakrat dnevno bo povsem zadostovalo. Posebno pozornost nameni tudi spodnjemu perilu, ki ga nosiš. Mi smo pristaši naravnega, zato podpiramo nošenje bombažnega perila, v vsakem primeru pa uporabljaj čim manj sintetičnih materialov.

Za koga je primerno Butters naravno intimno milo?

Tukaj skoraj ni omejitve. Butters naravno intimno milo je primerno za vsakodnevno umivanje intimnih predelov, uporablja pa ga lahko celotna tvoja družina – poleg tebe tudi tvoj dragi in otroci. A pozor, milo priporočamo otrokom po 4. letu starosti! Ker je Butters naravno intimno milo zares nežno ga lahko uporabljaš tudi pri umivanju ostalih delov telesa, celo obraza. Seveda pri tem pazi, da ga ne zaužiješ in da prepreči stik z očmi.

Kaj vse intimno milo vsebuje?

Butters intimno milo je popolnoma naravno in temelji na naravnih rastlinskih izvlečkih ter eteričnih oljih. Že ljudsko izročilo nas uči kako blagodejno delujeta ognjič in kamilica, mi pa smo milu dodali še ekstrakt propolisa, sleza in nepozebnika ter eterična olja sivke, grenivke in čajevca. Res same blagodjene sestavine, ki delujejo pomirjajoče, antibakterijsko in protivnetno.

Kaj pa tuširanje?

Tudi pri navadnem tuširanju smo pozorni na podobne stvari kot pri intimni negi. Predvsem ne drgni telesa po nepotrebnem z milom, ker lahko s tem narediš več škode kot koristi. Pomisli kaj si počela čez dan in če se nisi ravno kopala v blatu, tvoja koža zagotovo ni tako umazana, da bi jo morala militi in drgniti. S tem boš ostranila zdrave bakterije na kožni povrhnjici in povečala možnost za različne kožne nevšečnosti – od pekočega občutka, srbenja, rdečice, luščenja,… Raje se torej osredotoči na že prej omenjene intimne dele, pazduhe in stopala. Iz naše ponudbe lahko uporabiš Butters naravni gel za prhanje z eteričnim olje sivke, bazilike in maga (psss, kmalu prihaja še ena različica), ki kože ne izsuši saj hidrolizirani pšenični proteini zadržijo vlago v koži in mehčajo na naraven način. Naravni gel za prhanje je popolnoma naravnega izvora in je prijazen do pH vrednosti naše kože. Kožo odišavi ravno dovolj nežno, eterični olji sivke in bazilike pa bosta sprostili telo po napornem dnevu.

Toliko le za uvod v nego med prhanjem, več o Butters gelih za tuširanje pa v prihodnjih objavah.

Viri:
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1745505717731011
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/womens-blog/2014/nov/25/history-feminine-hygeine-products-biohack-vaginas-peaches
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU