Brezplačna poštnina pri nakupih nad 30 € znotraj Slovenije
080 12 50Blog | FAQ | Kontakt
Spoznajmo se
Prijava v trgovino
0

Intimna nega kot del vašega vsakdanjika

Na spletu in v revijah lahko brez težav najdemo nešteto člankov o negi las in negi telesa, pa o jutranji in večerni rutini nege obraza in kože, še cel kup objav o negi obraza po britju za moške ter kako pravilno skrbeti za brado, da bo sijoča in mehka. O intimni negi pa se še dandanes ne govori dovolj, kljub temu, da je prav tako pomembna in potrebna kot umivanje zob ali mazanje z losijonom po tuširanju. Zato bomo danes celotno objavo namenili negi intimnih predelov, da morda komu osvetlimo to tematiko, saj lahko premajhna pozornost intimni negi ali pa nepravilna nega vplivata tudi na vaše celostno zdravje. Privoščite tudi svojim intimnim predelom le najboljše!

Vključite izdelke za intimno nego v vsakdanjo negovalno rutino

Čedalje več žensk (in moških) negi intimnih predelov posveča enako pozornost kot negi drugih delov telesa. Zato je dobro, da ste tudi ve med njimi – če nič drugega, bo izboljšalo vaše počutje, saj vas bo ves dan spremljal občutek svežine in zaščite. Poleg vsega pa je uporaba izdelkov za intimno nego odlična pri preprečevanju srbenja, vnetij in neprijetnih občutkov tam spodaj.
Spodaj boste našle nekaj informacij in nasvetov, ki vam bodo zagotovo prišli prav! 

Intimna nega kot del vašega vsakdanjika

 

Od začetkov nege intimnih predelov pa do danes

Prvič se je pozornost usmerila k intimni negi v prvi polovici 20. stoletja. Poudarek je bil le na ženskah. V ZDA je bila zelo popularna znamka Lysol, s katero naj bi preprečevali okužbe in se izognili neprijetnemu vonju. To intimno milo se je uporabljale celo kot kontracepcijo, v osnovi pa je bilo to ''intimno milo'' razkužilo, ki se je uporabljalo kot čistilo za straniščne školjke in žensko intimno nego. Vse do leta 1953 je vsebovalo spojino, ki je toksična in povzroča vnetja na koži. Kljub zastrupitvam se je izdelek oglaševal kot varen. Verjetno si lahko predstavljaš, kakšno škodo je ta izdelek povzročil.
Dandanes seveda obstajajo povsem varni in prijetni izdelki za nego intimnih predelov. Izdelki za intimno nego morajo seveda biti posebej formulirani za uporabo na intimnih predelih, saj sicer povzročijo več škode kot koristi. Tako smo pri Buttersu za vas razvili prav posebno milo za intimno nego, ki je izjemno nežno in učinkovito ter kljub naravni formulaciji prijetno dišeče

 

Najpogostejše težave pri negi intimnih predelov

Intimni predeli so pri moških in ženskah izjemno občutljivi; kakršna koli sprememba lahko hitro poruši ravnovesje bakterij v vaši sluznici. Ali ste vedele, da tudi imunski sistem, hormonske spremembe in stres vplivajo na intimne predele? Vsi ti faktorji lahko vplivajo na spremembe mikroflore in pripeljejo do različnih okužb, občutljivosti in draženja. Agresivne formule mil lahko celo izzovejo dermatitis na intimnih predelih.  
Nasveti, ki bodo pripomogli k dobrem zdravju vaših intimnih predelov
  • Osnova intimnega zdravja je ravnovesje dobrih bakterij, ki preprečujejo vdor škodljivih bakterij. K temu pripomore ustrezna kislost intimnih predelov, s tem pa naše telo samodejno preprečuje okužbe in razna vnetja. Za intimno nego torej ne izbirajte mil, ki so preveč bazična.
  • Izdelki za intimno nego naj tudi bodo nežni, prijazni do občutljive kože in brez parfumov.
  • Intimne predele umivajte z rokami, saj so pripomočki za umivanje lahko pravo gojišče različnih bakterij.
  • Med menstruacijo se izogibajte prekomerni uporabi intimnih robčkov.
  • Uporabljajte bombažno spodnje perilo, ki diha in ne iritira kože. Priporočamo čim manj sintetičnih materialov!
  • Ne pretiravajte z umivanjem intimnih predelov – enkrat ali dvakrat dnevno bo povsem zadostovalo.
  • Med britjem intimnih predelov se izogibajte odišavljenim penam in ostalim izdelkom za britje, ki lahko iritirajo vašo kožo; priporočamo, da za to uporabite kar Butters intimno milo
    Intimna nega kot del vašega vsakdanjika

Zakaj je pomembno, da uporabljamo primerne intimne izdelke?

 
Izbiri ustreznega sredstva za intimno nego morate posvetiti dovolj pozornosti, saj boste s tem preprečile nevšečnosti na področju intimnih predelov, ki smo jih omenili zgoraj. Izdelke za intimno nego velikokrat izbiramo glede na osebni okus, priporočila zdravnikov in oglase, vselej pa je ključnega pomena, da izberemo izdelek naravnega izvora, ki je neškodljiv in ne poruši pH ravnovesja – in ravno takšno je tudi Butters intimno milo.
 

Kaj vse Butters intimno milo vsebuje?

 
Intimno milo Butters je popolnima vegansko in naravno; temelji na rastlinskih izvlečkih ter eteričnih oljih. Že ljudsko izročilo nas uči, kako blagodejno delujeta ognjič in kamilica na naše telo, mi pa smo milu poleg njiju dodali še ekstrakt sleza, virginskega nepozebnika ter eterična olja grenivke in čajevca. Tako v našem intimnem milu najdete res same blagodejne sestavine, ki delujejo pomirjajoče, antibakterijsko in protivnetno.
 
Če poskusite Butters naravno intimno milo, bo hitro postal del vaše dnevne rutine in vedno znova se boste vračale k njemu. S pH vrednostjo 3.5 vzdržuje fiziološko ravnovesje intimnih delov in vam daje prijeten občutek svežine ter ugodja ves dan. Vonj mila je naraven in svež, nedražeč, z rahlim pridihom sladkobe. Verjemite, všeč vam bo.
Poleg tega, da smo iz mila odstranili vse sestavine živalskega izvora, da ga lahko brezskrbno uporabljajo tudi vegani, smo embalažo naredili tudi bolj prijazno okoljuButters intimno milo je pakirano v trajnostno naravnani embalaži iz sladkornega trsa. Še vedno je plastična, a je izdelana iz obnovljivega vira, ki zmanjšuje emisije CO2 in pripomore k blažitvi podnebnih sprememb. 
 

Za koga je primerno Butters naravno intimno milo?

 
Tukaj skoraj ni omejitev. Butters naravno intimno milo je primerno za vsakodnevno umivanje intimnih predelov, uporablja pa ga lahko celotna družina – poleg vas tudi vaš dragi in otroci. (A pozor, milo priporočamo otrokom po 4. letu starosti!) Ker je Butters naravno intimno milo zares nežno, ga lahko uporabljate tudi pri umivanju ostalih delov telesa, celo obraza. Seveda pri tem pazite, da ga ne zaužijete in da preprečite stik z očmi.

Predvsem pa ne pozabite poslušati svojega telesa, saj vam bo samo najbolje pokazalo, če je zadovoljno z nego, ki mu jo namenjate, in se bo glasno oglasilo, ko mu kaj ne bo povšeči. V tokratnem članku smo vam pomagali pri negi intimnih predelov – za nego ostalih delov telesa pa si poglejte še druge zapise; prepričani smo, da boste na našem blogu našle cel kup informacij in nasvetov, kako skrbeti za svoje telo in zdravje, da boste sijale navznoter in navzven!

Viri:
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1745505717731011
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/womens-blog/2014/nov/25/history-feminine-hygeine-products-biohack-vaginas-peaches
Slike: www.pinterest.com
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU