Prosto delovno mesto - SKRBNIK PROCESNIH NAPRAV
Zapri
0

Butters je vedno bolj ZELEN!

Koliko plastične embalaže se nahaja trenutno v vaši kopalnici? Verjetno ogroomno, tako kot skoraj pri vsakemu od nas. Ali ste vedele, da se letno na svetu proizvede kar 120 milijard kozmetičnih izdelkov, katerih embalaže ponavadi ni mogoče ponovno reciklirati? Tako približno 8 ton plastike odroma naravnost v naše oceane in morja, kjer tudi ostane. S tem ogrožamo naš eko-sistem, živali, ki živijo v njem, naš zrak, pitno vodo ... To so zastrašujoči podatki, ta številka pa le raste, kot raste število prebivalstva. Zato, kdaj, če ne zdaj, moramo nekaj ukreniti!

Zakaj recikliramo?

Nekaj desetletij nazaj recikliranju nihče ni dajal dovolj pozornosti. Vendar se je skozi leta odpadkov na Zemlji nabralo vedno več in potrebovali smo rešitev. V dobro ljudem in Zemlji je nastalo recikliranje.
Recikliranje je proces, kjer spremenimo odpadke v nove, uporabne produkte.
Snovi, ki nam to dovoljujejo, so
Butters je vedno bolj zelen!
  • karton,
  • steklo,
  • aluminij,
  • plastične steklenice – z oznako PET,
  • papir in
  • konzerve.
Z recikliranjem tako skrbimo za naravo, živali, manj onesnaženosti in emisij, predvsem pa za naše oceane in pitno vodo.

Pri Buttersu se zavedamo, da s proizvodnjo kozmetičnih izdelkov spadamo med tiste, ki pripomorejo k večji številki produkcije embalaže na svetu. Zato se trudimo že od samega začetka biti ekonomični do narave, dvigniti nivo naših izdelkov na višjo raven, tako da neprestano iščemo rešitve, kako se lahko izboljšamo. Z recikliranim papirjem, biorazgradljivo embalažo in ostalimi idejami skušamo biti ekološki tudi z zunanjo sliko naših izdelkov.

Aluminijasti lončki za masla
Butters je vedno bolj zelen!

Našo pot smo pričeli z masli, za katere smo izbrali aluminijaste posodice. Aluminij je namreč eden najboljših materialov za recikliranje. Če je pravilno odvržen v odpadne zabojnike, ga pretopijo in ponovno uporabijo. Ker pa je njegova prednost, da je odporen na vodo in druge dejavnike, ga lahko ponovno uporabite tudi kar sami v vaših domovih. Porabljen lonček Butters masla je uporaben kot škatlica za drobne predmete, kot so nakit, gumice, šivalni pribor, drobiž … Tiste malenkosti, ki jih neprestano iščemo, še posebej ženske. (Preberi si o naših nasvetih za ponovno uporabo v tem prispevku: https://www.butters.si/blog/kako-ponovno-uporabiti-prazne-butters-loncke.)

Enako zasnovo smo uporabili za stekleničke, v katerih se nahajajo naša olja. Dodali pa smo jim tudi eko nalepke, narejene iz recikliranega papirja, tako da je celoten videz embalaže ekološki in naravi prijazen.

Začeli smo uporabljati recikliran papir!

Kot ste že opazili, pri Buttersu zadnje čase spreminjamo videz naših izdelkov v bolj minimalističen slog. S spremembo etiket pa nismo spremenili le dizajna, ampak tudi papir, iz katerega so naše nalepke narejene. Vse nove nalepke so sedaj narejene iz recikliranega papirja. Na teh produktih že lahko opazite naš »eko simbol«, ki dokazuje, da ni le notranjost izdelkov veganska in naravna ampak tudi zunanjost.
Iz recikliranega papirja je tudi zunanja embalaža našega novega izdelka Butters Nipple Balm, pri katerem pa smo notranjost še vedno pustili v aluminijasti tubi za enostavnejši nanos.
Med naše »zero waste« izdelke pa sodi tudi Butters Lip Balm. Že osnova je naravna in organska, poleg tega pa ima ta izdelek popolnoma reciklirano embalažo. Ker je narejena iz kartona, ga lahko brezskrbno odvržete med kartonaste odpadke, ko ga porabite.

Kakšna je embalaža iz sladkornega trsa? 
Butters je vedno bolj zelen!

Naši izdelki na žalost še niso vsi v embalažah, ki so biološko razgradljive, vendar stremimo k tem, da nekoč bodo. Trenutno se lahko pohvalimo, da smo našli sestavinosladkorni trs, ki izdelku še vedno daje plastičen videz – »green plastic«, ampak je obnovljiv vir, ki zmanjšuje emisije CO2, ohranja deževne gozdove in pripomore k blažitvi podnebnih sprememb.

 
Največja produkcija sladkornega trsa je v Braziliji, kjer nato iz njega pridobijo etanol in sladkor. Z ekstrakcijami tako nastane »zelen polietilen«, katerega sestava in proizvodnja je enaka ostalim plastičnim izdelkom, le da je ta razgradljiva.
Pri Buttersu smo začeli počasi menjati embalaže, trenutno lahko v okolju prijaznejši embalaži najdete gel za tuširanje - sivka, bazilika in mango ter gel za tuširanje - limonska trava, rožmarin in mango. Tudi Butters intimno milo dobite v embalaži iz sladkornega trsa.

Ekološki smo tudi pri dostavljanju naših paketkov! 

Ker pa nam ni pomembno le, kakšne izdelke boste uporabljali, temveč tudi, kako bodo dostavljeni, smo poskrbeli tudi za to! Svoj paketek boste prejele v ličnih kartonastih škatlah s čudovitim dizajnom. Trudimo se biti ekološko prijazni tudi pri pakiranju, zato izdelke zavijemo v klobučni in naravni ovijalni papir, ki ščiti naše izdelke med transportom
Butters je vedno bolj zelen!


Novost so tudi naše trajnostne eko vrečke, ki so izdelane iz 40 % trave ter 60 % recikliranega papirja. Za pridelavo teh se porabi manj energije in vode, v okolje pa oddajamo manj C02 in ostalih emisij, svojo lahko dobite pri osebnem prevzemu.

Svoj najljubši izdelek si lahko zagotovite, tako da hitro prebrskajte našo spletno stran Butters.si, kjer smo prepričani, da bo prav vsaka od vas našla nekaj zase.


 
       Viri:
https://www.theodmgroup.com/turn-your-business-green-with-sugar-cane-packaging/
https://www.vogue.fr/beauty-tips/article/why-its-so-difficult-to-recycle-cosmetic-packaging
https://www.goodhousekeeping.com/uk/fashion-beauty/a30510775/recycle-beauty-products/
https://www.vogue.co.uk/beauty/article/how-to-recycle-your-beauty-products
https://beautymatter.com/2020/04/the-hard-facts-on-recycling-beauty-packaging/
https://www.elle.com/uk/beauty/g34156578/makeup-recycling/
https://www.conserve-energy-future.com/why_should_we_recycle.php

 
Zakaj smo drugačni

Prijava na E-novice

Error
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU